Els dos anys de marge a la taula de diàleg acordats entre ERC i la CUP no passen per "encobrir el conflicte" amb l'Estat. Així ho ha afirmat la líder de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, en una entrevista al Tot es mou de TV3, on ha rebutjat vestir aquesta legislatura d'una "pretesa normalitat".

"Estem en conflicte i aquest ha d'estar present contínuament", ha reivindicat Sabater, en una línia molt similar al que ja va dir aquest dimarts després de trobar-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el marc de la ronda de contactes amb els diferents grups parlamentaris.

"Una cosa és que donem temps per preparar tot el que cal preparar al carrer i a la societat civil per poder fer possible el referèndum que segur que no serà pactat", ha dit, afegint que el que no vol la seva formació és instal·lar-se en una dinàmica de 'qui dia passa, any empeny'. De fet, els anticapitalistes ja van mostrar-se molt crítics amb el Govern per haver participat a actes com el de Foment o els del Cercle d'Economia, ja que entenen que és una forma de blanquejar el Règim del 78.

I en aquest sentit ha insistit que "el Tribunal Constitucional (TC) ens està dient cada dia que no caben els nostres drets, ni el d'autodeterminació ni el d'habitatge", ha apuntat esmentant el recurs interposat pel govern espanyol contra la llei catalana de regulació dels lloguers.

Així doncs, Sabater ha fet una crida a la ciutadania perquè es mobilitzi i ha subratllat que els dos anys de marge al diàleg no es faran tan llargs "si el nivell de lluita al carrer es porta a terme com creiem que s'ha de fer".

El cas Marcel Vivet

Sabater ha situat el cas de l'activista Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó, i tots els altres en una causa general contra l'independentisme que té per objectiu "que la gent es desincentivi". I tot i admetre que pot haver fet efecte en algunes persones, també ha comentat que en les protestes per l'absolució de Vivet ha vist molta gent jove que responia amb un missatge molt clar: "Com més repressió, més lluita i més organització". "El que seria donar una victòria a l'opressor és tenir por i desmobilitzar-se", ha reflexionat.

Sobre el cas de Vivet, Sabater ha blasmat la Generalitat per haver seguit amb l'acusació particular tot i conéixer la doble investigació dels Mossos, per la qual s'acusa dos joves per la mateixa agressió al mateix agent del cos. Com ja va demanar la mateixa CUP, Sabater ha instat el Govern a iniciar una investigació i expulsar temporalment els agents implicats. Sabater ha argumentat que falsificar atestats és un delicte molt greu. 

 

Imatge principal: la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, a l'entrevista de TV3 / Foto: TV3