El viceconseller d'Estratègia i Comunicació, Sergi Sabrià, considera "naïf" que Junts no sabés que hi hauria molts jutges disposats a intentar fer "forats" a l'amnistia. En una entrevista a RTVE, Sabrià ha defensat que "la llei pot ser robusta, però no es pot blindar". I, en aquest sentit, ha apostat per tirar endavant l'amnistia i, després, "lluitar cas per cas". D'altra banda, s'ha mostrat molt crític amb la presidenta de Junts, Laura Borràs, que prefereix el "risc" que l'amnistia es consideri no constitucional que deixar gent "abandonada". Segons Sabrià, aquestes declaracions "no s'aguanten gens". "Ens les hauríem d'estalviar. Si fer-hi entrar tothom acaba sent ningú, no té sentit", ha afegit. "Tots volem que l'amnistia s'apliqui a tothom de l'1-O. Si vostè ha fragmentat contractes, no li toca entrar", ha afirmat Sabrià en referència a Borràs.

Encara sobre la llei d'amnistia, Sabrià ha insistit en el fet que "hem estat molts mesos intentant aconseguir el redactat més robust possible", tot i que, ha afegit, "amb una llei robusta, en qualsevol estat democràtic, en tens prou perquè els jutges apliquen la llei, però aquí els jutges militen a Vox i fan política", ha lamentat. El viceconseller ha criticat que Junts votés contra la llei aquest dimarts i els hi ha recordat que "hi havia una feina enorme al darrere del projecte de llei", i ha volgut recuperar unes paraules del secretari general de Junts, Jordi Turull: "Va dir fa dos mesos que la llei era perfecta i no necessitava canvis, ho va dir, fins i tot, quan ERC encara estava negociant i ajustant coses".

En la mateixa línia, Sabirà ha apuntat que dimarts, quan es va votar la llei, "només Vox i el PP somreien" en acabar la sessió, per això ha demanat que "no ens fem forats entre nosaltres mateixos". Finalment, ha considerat que Junts acabarà votant a favor de la llei tot i que, matisa, "jo no tinc massa clar què hauríem de tocar i què no de la llei, fa temps que treballem perquè sigui robusta". "El president Puigdemont té la mateixa situació que Marta Rovira i tenim clar que necessitem que tots dos puguin tornar. Volem que funcioni en tots els casos oberts. Hem treballat per fer una norma robusta. Pot ser robusta, sí. Però blindada, amb garanties absolutes, no. Potser hem de lluitar cas per cas", ha expressat.

Els contactes amb el PSC pels pressupostos

Pel que fa a la negociació dels pressupostos de la Generalitat, el viceconseller ha admès que els contactes amb el PSC estan més avançats. I ha defensat que el Hard Rock "no és una decisió política" sinó que es tracta d'una tramitació urbanística que tirarà endavant "si tots els papers estan bé i tot està endreçat". Precisament, el projecte de Hard Rock és una línia vermella que han posat els comuns per donar suport als comptes del 2024. En ser preguntat per si els pressupostos de la Generalitat i els de l'Estat estan vinculats, Sabrià només ha dit que "estaria bé que tothom tingués pressupost" i no ha volgut confirmar si estan lligats els uns als altres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!