El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha qualificat de "pacte de la casta a Barcelona" el que hi podria haver entre Barcelona en Comú, el PSC i Manuel Valls per investir Ada Colau com a alcaldessa de de la capital catalana. "Malgrat que el pacte de la casta a Barcelona sembla més proper que mai, que ningú dubti: no deixarem de lluitar", ha assegurat en un missatge al seu compte de Twitter.

El republicà ho ha fet aquest dijous al vespre després que la coordinadora de Barcelona en Comú hagi proposat que Colau presenti la seva candidatura a la investidura per a l'alcaldia de la capital catalana, disputant-li així el càrrec al republicà Ernest Maragall. Això, per Sabrià, "ni és el que ha votat Barcelona, ni és l'acord de progrés que necessita la ciutat".

A més, ha afegit que "com sempre recorda Oriol Junqueras, ERC mai es rendeix ni mai defalleix". "Tampoc ho farem ara", ha indicat.

 El plenari de Barcelona en Comú debatrà i votarà aquest divendres al vespre la proposta de la coordinadora de la formació que Colau presenti la seva candidatura a l'alcaldia.