Salvador Illa segueix confeccionant l'equip que l'acompanyarà en aquesta legislatura com a president de la Generalitat, i ja ha escollit qui s'encarregarà de dirigir un dels aspectes fonamentals per al Govern: la comunicació. La periodista de Cristina Farrés serà la directora de comunicació del govern de Salvador Illa, segons ha avançat Crònica Global i ha confirmat també l'agència EFE. Farrés era fins ara la directora del diari digital Crónica Global, un mitjà associat a El Español. També és la germana de l'actual alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, del PSC. Farrés, nascuda a Sabadell el 1985, s'encarregarà de coordinar la comunicació de les diferents conselleries. Especialitzada en informació econòmica i política, ocupava fins ara la direcció de Crònica Global, mitjà del qual també va ser subdirectora entre el 2015 i el 2020.

Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va començar a treballar com a periodista en publicacions locals del Vallès fins que va incorporar-se a la redacció del diari Avui. El 2010 va fitxar per Economia Digital per incorporar-se a Crónica Global el 2015. Durant tot aquest període ha participat en tertúlies a TVE i TV3 i també ha estat col·laboradora a RAC1. Ara per ara, l'única reacció al seu nomenament, han sigut unes paraules que la mateixa Cristina Farrés ha dedicat a la redacció en el seu comiat, on ha assegurat que afronta la nova responsabilitat amb “intenció de donar un servei públic de comunicació transparent, plural i modern”. La periodista diu que inicia aquesta nova etapa on intentarà “relatar l'obra del Govern amb el màxim rigor i responsabilitat, donant resposta i sent una aliada de l'extens i variat ecosistema de comunicació català”.

“Perfil dialogant i de cerca d'amplis consensos”

En la publicació que ha fet Crónica Global anunciant el seu nomenament dins el Govern, destaquen de Farrés, el seu ampli coneixement de l'entorn empresarial català i dels seus principals protagonistes, així com que té un “perfil dialogant i de cerca d'amplis consensos”. Això últim lliga perfectament amb el missatge que Salvador Illa ha volgut marcar des de la seva arribada al Palau de la Generalitat. El fitxatge de Cristina Farrés se suma a la resta d'incorporacions que ha fet Salvador Illa per començar a perfilar al complet el que serà el nou Govern, que incorpora els nous secretaris generals, assessors eventuals i directors d'àrea, com és el cas de Farrés, que rellevarà Carles Foguet, el director de comunicació sortint.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!