El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha triat Lanzarote per fer una setmana de vacances, lloc on també estiueja aquests dies el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Illa ha aterrat cap a les 15 hores d'aquest divendres a l'aeroport César Manrique de Lanzarote, acompanyat de la seva dona i dels seus escortes, segons han informat fonts del PSOE després que OKdiario avancés la notícia. Sánchez, per la seva banda, va arribar el passat dilluns a l'illa, i s'allotja amb la seva família a la residència oficial de La Mareta, on és previsible que els dos líders socialistes mantinguin una reunió informal, segons les fonts citades. Per altra banda, també està estiuejant aquests dies a Lanzarote l'expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero, que va comprar fa set anys una casa a l'illa, però no ha transcendit si podria mantenir una trobada amb els presidents de Catalunya i de l'Estat.

Primera setmana d'Illa com a president

Aquest dissabte farà una setmana des que Illa va prendre possessió com a president, uns dies en què s'ha anat configurant el nou executiu socialista, que acabarà de definir-se a finals de mes, quan es faran oficials tots els secretaris generals. Illa va mantenir dimarts la primera reunió de l'executiu, que va acordar, entre altres coses, la creació d'un Comissionat per al Pla de Barris, i l'endemà va celebrar el seu primer acte oficial amb la visita a la seu central dels Mossos d'Esquadra. Un acte carregat de significat polític amb el qual el president va voler ratificar el seu "suport" a la policia catalana després de l'enfrontament provocat entre l'anterior direcció d'Interior i el president a l'exili, Carles Puigdemont, arran del seu retorn. "És necessari que (els agents) puguin desenvolupar la seva tasca allunyats de la confrontació política i el meu compromís és garantir que això sigui possible, i així ho hem volgut testimoniar amb aquesta visita", va afirmar. Després d'unes setmanes d'alta intensitat política a Catalunya, no hi ha prevista cap reunió del nou executiu la pròxima setmana i és per això que Illa ha aprofitat per fer vacances. 

El president canari reclama una reunió amb Sánchez per abordar el problema migratori

Una possible trobada entre Sánchez i Illa podria aixecar polseguera a Canàries, ja que el president de l'arxipèlag, Fernando Clavijo, ha demanat al president espanyol que el rebi durant les seves vacances per abordar especialment la qüestió migratòria, i de moment, no ha obtingut resposta. "Tenim moltes coses de les quals parlar i una que és especialment complicada que és la immigració. Segueixen arribant, de manera incessant, pasteres i menors i temem que a partir del setembre la cosa pugui ser igual o pitjor", ha expressat el president canari en declaracions als mitjans. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!