El PSC dissenya una campanya electoral per al 12 de maig que, almenys, comptarà amb la participació del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en dos actes. La presència del cap de l'executiu estatal ha estat recurrent en les darreres campanyes dels socialistes catalans, ja que Sánchez també es va bolcar en les municipals de 2023 amb l'assistència a actes de precampanya i campanya de Jaume Collboni. Ara, el cap de llista del PSC per als comicis del 12-M, Salvador Illa, podrà comptar amb Pedro Sánchez —com a mínim— per al tret de sortida de la campanya, que els socialistes celebraran a la Fira de Sabadell el dijous 25 d'abril a les 19 hores. L'altre acte en què està confirmada l'assistència del secretari general del PSOE és el central i final, que es farà el 10 de maig al vespre al pavelló de la Vall d'Hebron —espai on, per cert, Collboni ja va tancar la seva campanya amb el mateix Sánchez, Illa i Zapatero—.

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

Fonts del partit expliquen que, més enllà de l'inici i final de campanya, Pedro Sánchez també vindrà a Catalunya a fer campanya en algun acte més, però s'està acabant de perfilar i quadrar les agendes. Al mateix temps, la formació està traçant una campanya en què es vegi Illa "a tot el territori". Un bon grapat dels actes de la primera setmana es faran a la província de Barcelona, però assenyalen que a la segona també hi haurà més actes per altres punts del país. De fet, és una balança que han buscat equilibrar amb presència arreu amb els actes de precampanya, ja que alguns d'ells s'han fet a les Terres de l'Ebre, punts de la Catalunya interior o comarques com la Garrotxa.

Sobre l'elecció de Sabadell per donar el tret de sortida a la campanya, des del partit indiquen que tenien clar que l'obertura havia de ser en un lloc diferent del de tancament, que serà Barcelona. En aquest sentit, el municipi sabadellenc és una de les grans ciutats on els socialistes van aconseguir una victòria molt àmplia a les eleccions locals de 2023, aconseguint la majoria absoluta en regidors. A la comarca del Vallès Occidental, el PSC va recuperar nombroses alcaldies el maig de 2023.

Zapatero també s'implica en la campanya

Més enllà de Pedro Sánchez i a l'espera de tancar la presència de ministres, qui també serà un actiu de la campanya per al PSC serà l'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Tant a les darreres municipals com a les estatals del juliol de 2023, Zapatero va tenir un paper molt rellevant en els actes per contribuir a la revifada del PSOE i també es va implicar en actes del PSC. En aquest sentit, l'excap de l'executiu estatal farà campanya amb Illa el dissabte 27 d'abril a Tarragona, a l'espera de poder tancar alguna participació més.

Entre els actes que el PSC ja té confirmats, el partit anirà el divendres 26 a fer campanya a Santa Coloma de Gramenet. El 27 d'abril, a més de Tarragona, Illa visitarà Reus. Pel que fa a la setmana del 29 al 5 d'abril, els socialistes passaran per ciutats com Mataró, l'Hospitalet, Sant Boi de Llobregat, Terrassa, Montmeló, Granollers o Girona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!