El president de la Generalitat electe, Salvador Illa, i el president sortint, Pere Aragonès, s'han reunit aquest matí al Palau de la Generalitat. La trobada, que s'ha celebrat sense presència de premsa i cap dels dos dirigents ha fet declaracions, ha estat a les 11 del matí i ha servit per fer un primer traspàs de la feina del Govern. Concretament, Aragonès ha informat Illa de la situació d'algunes de les principals carpetes i reptes de país que hi ha actualment sobre la taula a Catalunya. Illa va ser investit president de la Generalitat en un ple del Parlament dijous. S'espera que durant els pròxims dies Illa prengui possessió del càrrec i pugui nomenar el nou Govern.

Donar "continuïtat" a la institució

Entre els temes que Aragonès ha compartit amb el president electe hi ha l'escenari macroeconòmic de Catalunya per als pròxims anys i l'estat de les finances de la Generalitat, l'estat de situació de les relacions Generalitat-Estat, els principals reptes en l'àmbit de la seguretat i les relacions amb l'Unió Europea.

Salvador Illa Pere Aragonès
Salvador Illa i Pere Aragonès

Fonts del Govern de la Generalitat asseguren que la voluntat d'Aragonès és "donar continuïtat a la defensa i el prestigi de la institució" i per això remarquen que ha volgut fer "un bon traspàs" perquè el nou Govern pugui treballar per a la ciutadania "des del primer dia i en les millors condicions possibles". Segons les mateixes fonts, Aragonès considera que ha deixat una Catalunya "millor" que la que va trobar el 2021, "amb més eines, més recursos, més àmbits de poder i de gestió" i "amb acords polítics de fons que, en la seva implementació, suposaran un salt endavant en la sobirania del país".

Aragonès s'acomiada dels treballadors

A més, Aragonès també s'ha acomiadat aquest divendres a través d'una carta del conjunt de treballadors públics de la Generalitat. Aragonès els ha agraït "el compromís quotidià amb el país i la seva gent" i ha subratllat que ell se'n va convençut que "la principal institució de Catalunya la forma un col·lectiu humà capaç de fer front a qualsevol repte". "M'acomiado amb la tranquil·litat de la feina feta i la satisfacció de deixar el país millor del que el vam trobar", ha afegit Aragonès.

Salvador Illa Pere Aragonès (3)
Salvador Illa i Pere Aragonès

El president sortint ha assegurat que ser president de la Generalitat "ha estat el millor honor que tot català pot tenir" i ha assegurat que, a la vegada, és "una responsabilitat enorme que exigeix dedicació, visió, empatia, vocació i confiança". També ha destacat la seva "confiança" en "l'equip humà que fa que les coses passin" i que és "imprescindible per assegurar la continuïtat institucional i fer avançar el país".

El president sortint també ha volgut agrair la feina feta als treballadors públics i s'ha referit a alguns dels reptes als quals s'han hagut d'enfrontar els darrers anys, com la sequera o el coronavirus.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!