Salvador Illa ha rebut el rei Felip VI a Barcelona amb una encaixada de mans. Un gest amb el qual el nou president de la Generalitat ha escenificat l'inici d'una nova etapa entre Catalunya i la monarquia espanyola, que trenca amb anys de plantades del Govern als diferents representants de la corona. Felip VI ha arribat aquest dijous al vespre al Nou Port Olímpic de Barcelona, amb motiu de la seva remodelació per la Copa Amèrica de Vela, i a banda del president, l'ha saludat l'alcalde de Barcelona, ​​Jaume Collboni, que també ha volgut escenificar la normalització de les relacions amb la institució monàrquica per part de l'Ajuntament, que en els últims anys s'havia mostrat esquiu davant la seva presència a la ciutat. "Estem molt contents de la presència de sa majestat com a cap de l'Estat", havia afirmat l'alcalde en declaracions a TVE abans de l'arribada del rei.

 A la comitiva que ha donat la benvinguda al Rei també hi havia el ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, el conseller d'Esports de la Generalitat, Bernardo Álvarez; la presidenta de la Diputació de Barcelona, ​​Lluïsa Moret;  i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, ​​David Escudé. Després de la salutació formal, la comitiva ha visitat el remodelat moll de Gregal al Port de Barcelona, que acull la competició de vela, en un recorregut que ha durat mitja hora. Posteriorment, s'han dirigit a les Drassanes de Barcelona, al Museu Marítim, per participar en l'acte institucional de benvinguda de la 37a Louis Vuitton America's Cup, que ha començat oficialment aquest dijous amb sis equips, després de la regata preliminar de quatre dies de la setmana passada.

Salvador Illa Felip VI Jaume Collboni / EFE
Salvador Illa, Felip VI i Jaume Collboni durant la visita al Port de Barcelona. Foto: EFE

La CUP critica la rebuda: "El PSC fent agenollar la ciutat davant el rei espanyol"

La CUP no ha trigat a reaccionar contra la rebuda del monarca. "Els catalans i les catalanes no tenim rei ni en volem", han apuntat, tot reivindicant que "Barcelona és i serà republicana". En aquest sentit, han carregat contra el PSC per haver fet "agenollar" la capital davant Felip VI. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!