El número dos de JxCat, Jordi Sànchez, ha acceptat una eventual nova candidatura a la investidura, a la qual ha instat el president Carles Puigdemont després de la resolució de l’ONU. “Proposar la meva investidura ara és una decisió justa jurídicament i necessària políticament”, afirma en una carta aquest dijous, que s'ha llegit durant la reunió del grup parlamentari. Mostra la seva “plena disposició a afrontar el debat d’investidura

 

Aquesta carta s'ha conegut després de dues altres. La primera, de Puigdemont des d'Alemanya, instava JxCat a intentar de nou la investidura de Sànchez, en base a les mesures cautelars dictades pel Comitè de Drets Humans de l'ONU per a garantir els seus drets polítics. La segona, de Jordi Turull des d'Estremera, comunicava al president Roger Torrent la seva renúncia a la investidura.

“És evident que l’Estat espanyol no té altra opció que fer respectar la resolució del Comitè de Drets Humans”, defensa Jordi Sànchez des de la presó d’Estemera. I afegeix en aquest sentit: “No fer-ho seria una escàndol jurídic majúscul i evidenciaria nítidament davant les Nacions Unides allò que fa temps que denunciem: que l’Estat espanyol no és una democràcia consolidada, que els drets polítics dels adversaris polítics del govern espanyol són vulnerats amb impunitat i que la llibertat d’expressió hi és seriosament amenaçada”.

En aquesta línia, l’expresident de l’ANC mostra el seu suport a aquesta estratègia, “amb les conseqüències que suposa”. És per això que mostra la seva “plena disposició a afrontar el debat d’investidura, si així ho considera oportú la majoria del grup parlamentari”.