Nova carta de Pedro Sánchez al seu perfil de Twitter dirigida a tot l'electorat. El president del govern espanyol ha publicat aquest dimarts una missiva en la qual transforma la citació com a investigada de la seva esposa, Begoña Gómez, en un contraatac al PP i a Vox. També al·ludeix de forma directa al jutge Juan Carlos Peinado: critica que l'anunci de fer-la comparèixer arribi "només cinc dies abans de les eleccions europees". Ho veu "estrany" perquè "habitualment s'ha seguit la norma no escrita de no dictar resolucions susceptibles de condicionar el desenvolupament normal d'una campanya electoral i, per tant, el vot dels ciutadans". "És evident que en aquest cas aquesta pràctica no s'ha respectat", conclou. I es dirigeix de forma directa a Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal: "No em trencaran". Perquè el líder socialista assegura que, en comptes de necessitar cinc dies de clausura, ara està més convençut que mai de continuar al capdavant del govern espanyol. 

 

 

Així doncs, assegura que ell i la seva esposa estan "absolutament tranquils" perquè rere l'acusació a Begoña Gómez de tràfic d'influències "no hi ha res, només un mesquí muntatge impulsat per associacions ultradretanes". Sánchez recorda que en la carta que va publicar el passat mes d'abril ja va denunciar "la deriva de la coalició reaccionària de Feijóo i Abascal per utilitzar tots els mitjans al seu abast per trencar-me políticament i personalment". De fet, lamenta també que aquest dilluns Feijóo s'obrís a una moció de censura "contra natura" que necessitaria sumar forces amb Vox i Junts. A la sala de màquines de la Moncloa, apunten algunes fonts, estan convençuts que la maniobra judicial d'aquest dimarts beneficia el PSOE perquè és molt "basta" i pot mobilitzar el votant socialista. I, en tot cas, consideren que això farà que votants del PP optin per opcions ultres com Vox, cosa que beneficia els socialistes en el plebiscit Sánchez-Feijóo.

En aquesta nova carta, Sánchez assegura que PP i Vox "pretenen assolir de manera espúria el que no van aconseguir a les urnes". No obstant això, i adreçant-se directament al cens del 9-J, aquesta vegada el president del govern espanyol dissipa qualsevol dubte sobre la seva continuïtat al capdavant de l'executiu: "Vull dir-li que la meva decisió de continuar al capdavant és més ferma que mai i que la tasca que té el govern de coalició progressista és més necessària que mai". Anima els votants a entregar a Feijóo i Abascal "la resposta que mereixen a les urnes" el dia de les eleccions europees. 

Dit això, el líder socialista pronostica que en els pròxims dies de campanya electoral la "coalició ultradretana" impulsarà una "coreografia" per intentar condicionar les urnes del 9-J. "La Begoña i jo sabem perfectament per què l'ataquen; cap dels dos no som ingenus; ho fan perquè és la meva parella", afegeix Sánchez, que torna a sortir en defensa de la seva esposa: "És una dona treballadora i honesta que reivindica el seu dret a treballar sense renunciar-hi per les responsabilitats del seu marit".

El PP convida Sánchez a sotmetre's a una roda de premsa

Paral·lelament, fonts del PP insten Pedro Sánchez a comparèixer en roda de premsa i donar explicacions sobre l'activitat empresarial de la seva dona. Alhora, però, els populars encara no fixen en el calendari l'amenaça de fer declarar al president del govern espanyol al Senat per aquesta qüestió en la comissió d'investigació del cas Koldo que existeix a la cambra alta.

Des de Gènova 13 titllen de "falòrnies" els moviments de Pedro Sánchez i l'acusen de "subestimar la intel·ligència" dels ciutadans espanyols. "Acusar els jutges de perseguir-lo per motius polítics és d'una gravetat extrema que exigeix proves o una rectificació immediata", afegeixen. 

 

"Estranyesa i tranquil·litat"

El primer membre del govern espanyol en emprar la paraula "estranyesa" aquest dimarts ha estat la seva portaveu, Pilar Alegría, que ja ha assenyalat en roda de premsa la coincidència d'aquest anunci amb la recta final de la campanya electoral. Preguntada per la decisió del jutge Juan Carlos Peinado, la també ministra d’Educació ha afirmat que a la Moncloa hi ha “absoluta tranquil·litat” perquè “aquí no hi ha res de res, com ja va dir l’informe de la Guàrdia Civil”. “Aquí només hi ha un fang de la dreta i la ultradreta del PP, de Vox, de Feijóo, d’Abascal i de grups ultradretans com Hazte Oír o Manos Limpias”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!