El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha continuat la seva càrrega contra el Partit Popular pels seus pactes amb Vox i els ha avisat que governarà quatre anys més. "El que ha de fer el Partit Popular és acceptar els resultats de les urnes. La legitimitat del govern que formarem a Espanya. Que siguin capaços de dir no a l'abraçada de l'os de la ultradreta", ha reclamat Sánchez des del Congrés del Partit Socialista Europeu que s'ha celebrat aquest dissabte a Màlaga. De fet, ha alertat que les pròximes eleccions europees van d'aquesta qüestió: "D'escollir entre una dreta desorientada, incapaç de fer front a l'extrema dreta o de qui reivindica el pluralisme lingüístic i la diversitat territorial". 

Campanya per a les europees

De fet, el president en funcions del govern espanyol ha fet un discurs sobretot en clau europea. Ha posat com a referència les passades eleccions del 23 de juliol al Congrés per encarar els comicis europeus del pròxim juny. De fet, ha recordat que per a "molts analistes" el passat 28 de maig va ser "un assaig" de les eleccions generals, posant d'exemple els pactes entre els populars i l'extrema dreta de Vox en gran part de comunitats autònomes i d'ajuntaments. "Van subestimar el PSOE. Ara, estan frustrats per la seva derrota", ha dit Sánchez.  De fet, ha demanat que, "més que mai", el socialisme lideri el front contra "l'onada reaccionària" de la dreta i l'extrema dreta, també a Europa. "Hem de ser el que sempre hem estat: humanistes, internacionalistes i demòcrates. Aquest és el significat de ser socialista", ha conclòs.

De fet, Sánchez, que ha utilitzat gran part del seu discurs per criticar el Partit Popular per pactar amb Vox, ha recordat les manifestacions davant la seu de Ferraz, en les quals hi ha presència de símbols franquistes.  "Aquests dies la ultradreta més nostàlgica exhibeix símbols d'un passat obscur per a Espanya. Amb la complicitat de la dreta tradicional", ha afirmat el president socialista, qui ha recordat el suport dels líders socialistes cap a Espanya durant la dictadura franquista. De fet, considera que el PP és una "dreta parasitada des del punt de vista dels seus continguts de la seva proposta per la ultradreta". Per això, ha reclamat a Feijóo "seny i mesura". 

Un executiu per al "retrobament i la convivència"

Sánchez ha reivindicat també que el passat 23 de juliol Espanya va dir que "només pot ser governada si es reconeix el pluralisme lingüístic i la diversitat territorial". I per això, el líder socialista ha reivindicat que el seu pròxim executiu treballarà per l'habitatge digne, per lluitar contra l'emergència climàtica, per consolidar la diversitat territorial i un espai pel retrobament i la convivència

De fet, Sánchez ha volgut recordar que el Partit Popular no ha estat capaç de pactar més enllà de Vox. "El PP no es pot entendre més que amb Vox. El PSOE som la força que pot pactar amb tothom, excepte amb Vox", ha reivindicat Sánchez, qui ha recordat que comptarà amb el suport de 179 escons. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!