El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha llançat aquest dissabte un missatge amb el qual ha deixat clara la seva intenció d'esgotar la legislatura i ha fet un repàs pels seus assoliments dels últims anys. De fet, ha convidat a imaginar “el que farem en els 1.200 dies que ens queden” de mandat. En un acte electoral amb més un miler de persones a Ourense per fer costat al candidat del PSdeG a la Presidència de la Xunta, José Ramón Gómez Besteiro, el president espanyol ha destacat que el seu objectiu és continuar “millorant la vida de la gent” i, per això, treballarà en els pròxims anys que “queden de legislatura”. Més de mil dies, ha dit novament, “que en el PSOE se'ns faran curts” però que, no obstant això, “a (Alberto Núñez) Feijóo i a (Santiago) Abascal se'ls faran extremadament llargs”.

Xoc frontal amb el PP

Així mateix, ha volgut elevar el to de cara a les eleccions gallegues del pròxim 18 de febrer. I és que aquest divendres va començar la campanya electoral a la Xunta i els socialistes tenen l'objectiu d'arrabassar a Feijóo un dels feus històrics dels populars. Tot i que les enquestes situen el BNG com la primera força del canvi que podria treure-li Galícia de les mans al PP, el PSOE busca remuntar i erigir-se en l'alternativa als populars. "Paperetes pel canvi n'hi ha moltes, però per governar aquest canvi només n'hi ha una", ha dit el líder socialista, qui ha fet una crida a la mobilització del votant d'esquerres. 

En la seva intervenció, i després de referir-se a l'absència del candidat del PP, Alfonso Rueda, en un debat electoral, Sánchez ha sostingut que per ser president de la Xunta "cal donar la cara" i "explicar" el projecte de la Xunta. "S'han de rendir comptes. I això és el que necessita aquesta terra. Aquesta terra necessita líders que donin la cara", ha afirmat el president espanyol. "Per això us demano el vot per a José Ramón Gómez Besteiro perquè sigui el pròxim president de la Xunta i que porti el canvi a aquesta terra", ha dit.

Catalunya entra en escena

A més, també s'ha referit a Catalunya en la campanya electoral per carregar contra la "política de confrontació" del PP. "La normalització total de Catalunya no vindrà de la nit al dia. Però la meva convicció de normalitzar la situació és total, perquè això és bo per a Catalunya i també per a Espanya", ha afirmat Sánchez aquest dissabte en un míting del PSOE a Ourense. "Vam heretar la crisi territorial més greu dels últims 45 anys a Espanya per la imperícia i la irresponsabilitat del PP", ha recordat el president espanyol, que ha contraposat la situació actual a Catalunya amb la de fa set anys. "Està avui Catalunya millor que el 2017, sí o no?", ha preguntat en veu alta Sánchez.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!