Contraatac de Pedro Sánchez al Partit Popular. Mentre els d'Alberto Núñez Feijóo exigeixen la dimissió del president del govern espanyol arran del cas Koldo i el cas Begoña Gómez, Sánchez demana la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ja que la seva parella és “un delinqüent confés”. “L'origen de tot això és que el cap de gabinet de la presidenta de la Comunitat de Madrid, en aquell temps parella d'aquest delinqüent confés, propaga una faula per situar la mentida d'un delinqüent del costat de la Fiscalia General de l'Estat”, ha afirmat. Des de la roda de premsa al final de la cimera de caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea, Sánchez ha defensat la tasca del fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, imputat ara pel Tribunal Suprem per revelació de secrets en el cas de la parella d’Ayuso. 

Sánchez carrega contra el PP

Pedro Sánchez ha carregat durament contra el PP i ha preguntat a Feijóo en quin moment exigiran responsabilitats a Ayuso, “parella d'un delinqüent confés, que ha defraudat Hisenda, com ell mateix ha reconegut, i que a més s'ha lucrat amb les mascaretes durant la pandèmia”, ha reiterat, abans d'indicar que la presidenta autonòmica “pot haver-se beneficiat d'aquesta situació indirectament”. Així doncs, Sánchez considera que García Ortiz “va fer la seva feina”, que implica perseguir el delicte i combatre “una faula”, i que cal que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, exigeixi la dimissió de “la seva cap”, com ha tornat a referir-se a Díaz Ayuso. En aquest sentit, ha criticat que el PP li exigeixi responsabilitats en el cas Koldo per la presumpta implicació de l'exministre José Luis Ábalos i el seu assessor Koldo García, i reitera que ja va actuar amb contundència quan va explotar el cas. “I em dona lliçons de què, el Partit Popular? És que aquestes dues vares de mesura, aquesta llei de l'embut, em sembla que no se sosté”, ha assegurat. 

Preguntat sobre si assumirà alguna responsabilitat per haver designat el ministre Ábalos, a qui la Fiscalia atorga un paper decisiu en la trama, Sánchez ha defensat que assumeix la responsabilitat “d'haver actuat amb contundència fa vuit mesos, cinc dies després que es donessin a conèixer alguns indicis que ara s'han constatat”. Amb tot, ha destacat la col·laboració del seu govern amb la Justícia i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, així com l'obertura d'una comissió d'investigació al Congrés “que, per cert, va ser tancada amb el vot afirmatiu del Partit Popular”, ha recriminat. Finalment, ha deixat clar que el seu govern “continuarà” amb el seu full de ruta fins que acabi la legislatura l'any 2027 per aconseguir “d'aquí a tres anys” un país més pròsper i més unit en el pla social i territorial.

Trobada amb Delcy Rodríguez

Una altra de les polèmiques entorn de l'exministre Ábalos és la famosa trobada amb la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, a l'aeroport de Barajas el gener del 2020, quan ella tenia prohibit trepitjar terra de la Unió Europea. Preguntat per les diferents versions que s'han donat sobre aquesta trobada, Sánchez ho ha negat i ha assenyalat que “tots” han dit “alt i clar el mateix”, que “la visita no es va produir en el moment en què es va donar a conèixer que hi havia sancions individuals” contra Rodríguez, que no permetien la seva estada a l'espai Schengen.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!