Pedro Sánchez ha defensat aquest dimecres haver presentat una querella per prevaricació contra Juan Carlos Peinado, el jutge que investiga Begoña Gómez per suposats delictes de corrupció i tràfic d’influències. Ha argumentat que el magistrat ha “atropellat” els seus “drets” com a president del govern espanyol quan aquest dimarts va insistir a entrar a la Moncloa per prendre-li declaració com a testimoni malgrat que el líder socialista li havia demanat fer la declaració per escrit, acollint-se en un article de la Llei d’Enjudiciament Criminal. 

Així, ha recordat que la querella l’ha presentat l’Advocacia de l’Estat per “defensar la institució de la presidència del govern espanyol, perquè ha vist que s’han atropellat els drets que estan reconeguts en la institució de la presidència des de l’any 1886”. Igual que va fer Pilar Alegría, portaveu del seu executiu, ha denunciat que aquest dimarts es va perpetrar a la residència presidencial un “muntatge” que va ser “patètic i vergonyant”, perquè tothom va veure com les associacions d’extrema dreta que volen desgastar Sánchez a través del ‘cas Begoña’ van “barallar-se” per veure qui podia entrar a la Moncloa. S’ha mostrat convençut que “el temps posarà cadascú al seu lloc”.

Malgrat tot, ha continuat sense donar cap detall ni cap explicació sobre l’activitat empresarial de la seva esposa, que és on el jutge veu algun indici de delicte. Dimarts va decidir acollir-se al seu dret a no declarar, i aquest dimecres tampoc no ha volgut respondre a les preguntes que els periodistes li han fet en l’habitual roda de premsa de balanç del curs polític que cada any fa a les portes de les vacances d’estiu. “Jo ja he donat explicacions al Congrés”, ha excusat el president espanyol quan se li ha preguntat si ha tingut coneixement o fins i tot ha participat en algunes de les reunions a Moncloa de Begoña Gómez amb empresaris.

Vox contraataca i es querella contra Sánchez

Paral·lelament, Vox ha anunciat aquest dimecres una querella contra el president espanyol, Pedro Sánchez; el ministre de Justícia, Félix Bolaños; i l'advocat general de l'Estat, David Vilas Álvarez. És la resposta en forma de contraatac del partit d'extrema dreta a la querella per prevaricació presentada per l'Advocacia de l'Estat contra el jutge Juan Carlos Peinado. La formació de Santiago Abascal ha justificat les accions legals denunciant el que considera un ús indegut de les institucions públiques.

Pedro Sánchez també ha estat preguntat en aquesta roda de premsa sobre aquesta querella de Vox. S’ha limitat a respondre que el partit d’extrema dreta s’ha dedicat a “judicialitzar la política i polititzar la justícia” des del moment que va irrompre en el taulell polític espanyol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!