Pedro Sánchez ha evitat aquest dimecres donar cap explicació sobre les novetats en el cas de la seva esposa: que el president del govern espanyol sabia que Begoña Gómez tenia qualitat d’investigada quan va decidir clausurar-se durant cinc dies a la Moncloa per “reflexionar” sobre la seva continuïtat al capdavant de l’executiu. En un cara a cara amb Alberto Núñez Feijóo en una nova sessió de control al Congrés dels Diputats, el líder socialista ha asseverat al seu principal adversari polític que “ni mil pales de fang taparan els seus governs de la vergonya amb Vox que pretenen ara exportar a Europa”. “Són vostès esclaus dels pactes amb la ultradreta”, ha afegit, sense referir-se en cap cas al tema de fons que ocupa bona part de les portades d'aquest vint-i-novè dia de maig. La resposta de Sánchez a Feijóo ha esverat Yolanda Díaz, que des del seu escó ha celebrat les paraules del president espanyol i ha dit “a la merda”, una expressió que s’ha enregistrat perfectament perquè el micròfon del cap de l’executiu continuava encès. El líder del PP ha acusat Sánchez de "corrupció" en aquest enfrontament entre els dos.

 

Feijóo havia començat la seva pregunta repetint una de les frases que més ha pronunciat en les darreres setmanes, quan van esclatar les informacions sobre Begoña Gómez, així com les sospites que José Luis Ábalos està esquitxat pel cas Koldo: “Vostè ho sabia i ho va tapar”. És per això que, novament, li ha exigit explicacions. Cal recordar que aquest dimecres a la tarda es reuneix la comissió d’investigació del cas Koldo al Senat, que podria fixar una data per a una compareixença del president del govern espanyol a la cambra per donar explicacions sobre els negocis de la seva parella.

La resposta del president del govern espanyol ha estat clara: seguir el fil del PSOE d'emmarcar la campanya europea en un nou plebiscit contra la ultradreta, i respondre a la qüestió que afecta la seva esposa amb els pactes segellats entre PP i Vox. "Hazte Oír, el de la motoserra, Manos Limpias i Netanyahu; tota la ultradreta dissenyant la política d'oposició del PP", ha denunciat el líder socialista, que ha assegurat que l'ofensiva de Feijóo contra Sánchez es basa només en el "fang i més fang". "Quina opinió té vostè de la foto de Santiago Abascal amb Benjamin Netanyahu, animant a continuar amb els bombardejos?", li ha preguntat el líder del PSOE al líder del PP en aquest enfrontament dialèctic. 

En la seva rèplica, Feijóo li ha preguntat si considera llavors que la majoria de mitjans de comunicació de l'estat espanyol pertanyen "a la ultradreta i el fang" quan recullen a les seves portades la notícia sobre la qualitat d'investigada de Gómez. "Va mentir vostè a les ràdios, les televisions, quan deia que no sabia de què se l'acusava, i la setmana passada va ocultar informació al Congrés quan li vaig preguntar si sabia que la seva esposa estava investigada", ha recordat el líder del PP. "No utilitzi més com a excusa el poble argentí, la noble causa del poble palestí i la situació del poble israelià per no donar explicacions", ha manifestat Feijóo entre crits d'indignació de la bancada del PSOE; i ha acabat el seu discurs dient que "la Moncloa està investigada per corrupció".

El líder del PP ha assegurat que els cinc dies de clausura de Sánchez a la Moncloa no es van produir per reflexionar, sinó per "preparar la seva defensa". Finalment, Sánchez ha contestat a Feijóo que el PP vol tombar el govern que presideix a través de "la màquina del fang". "Però van llestos, perquè el 9 de juny tornaran a perdre les eleccions", ha manifestat el líder socialista. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!