El president espanyol, Pedro Sánchez, ha col·locat l'excap de premsa del PSOE, Maritcha Ruiz Mateos, a la presidència de l'Hipòdrom de la Zarzuela, en una decisió que ha estat polèmica. L'Hipòdrom de la Zarzuela tendeix a ser un organisme on el dirigent socialista aparca càrrecs. Maritcha Ruiz substituirà Francisco Salazar, que va ser número dos del gurú de la Moncloa Iván Redondo, i que en caure aquest en desgràcia, va anar a parar a l'hipòdrom. Ara amb la creació de la secretaria general de Planificació Política, Sánchez ha optat per recuperar Francisco Salazar a la Moncloa, i hi ha posat en el seu lloc la rellevada Maritcha Ruiz. Formalment el nou càrrec de l'excap de premsa del PSOE ha estat una proposta de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), que depèn del ministeri d'Economia. 

El vicesecretari d'Organització del PP i senador per Galícia, Miguel Tellado, ha criticat el nomenament de Marticha Ruiz Mateos amb un símil gràfic. "Es pixen en nosaltres i hem de dir que està plovent", ha assegurat Tellado en gallec en un missatge al seu compte de Twitter, que ha recollit, l'endemà de conèixer-se que el consell d'administració de la SEPI proposava l'excap de premsa del PSOE com a nova presidenta de l'Hipòdrom. El senador del PP, un dels principals col·laboradors d'Alberto Núñez Feijóo, ha recorregut a aquesta dita que es fa servir habitualment quan es produeix un abús de poder i l'altra persona n'és conscient.

Experiència en màrqueting

 

La SEPI ha argumentat per justificar la tria que Maritcha Ruiz Mateos té "una àmplia experiència docent en matèria de màrqueting i comunicació".

L'hipòdrom de la Zarzuela de Madrid remarca que ha estat l'escenari on han participat grans jockeys que han marcat la història de les carreres de cavalls: Bill Shoemaker, el texà, que va ser un dels millors jockeys als Estats Units de tots els temps; Lester Piggott, el gran genet anglès diverses vegades vencedor al Derby d'Epsom i guanyador el 1967 del Gran Premi de Madrid, muntant Toté ; Lanfranco Dettori, una de les estrelles contemporànies; Cash Asmussen, el gran genet nord-americà que va preferir desenvolupar gran part de la seva carrera professional a Europa malgrat haver aconseguit fama i diners al seu país. Kieren Fallon, John Reid, Gerald Mossé, Pat Eddery, Ray Cochrane, Olivier Peslier, John Murtagh o Michael J. Kinane són altres de les grans fustes angleses, franceses i irlandeses dels darrers trenta anys que han cavalcat a les pistes de la Zarzuela.