El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha conversat aquest diumenge amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, a qui ha demanat un alto el foc per evitar que el conflicte entre Israel i Hamàs "s'estengui a la resta de la regió". Sánchez també li ha reiterat la condemna "als atacs terroristes de Hamàs" i ha subratllat que Israel té dret a defensar-se, "dins dels límits del dret internacional i humanitari". Durant la conversa, el president espanyol en funcions ha mostrat solidaritat amb les famílies de les víctimes d'aquest conflicte i ha expressat a Netanyahu la preocupació per la protecció "de tots els civils".

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs, DIRECTE | Última hora del conflicte i l'ajuda humanitària a Gaza
 

"Acabo de conversar amb el primer ministre Netanyahu", ha compartit Sánchez a través de les xarxes socials, on ha detallat algunes de les qüestions que li ha plantejat. "Li he traslladat la meva profunda preocupació per la protecció de tots els civils i la necessitat que l'ajuda humanitària arribi a la població de Gaza de manera suficient i sostinguda. Per a això, és necessari un alto el foc humanitari", ha apuntat el líder socialista. En aquest sentit, ha afirmat que els ostatges que Hamàs té capturats des del passat 7 d'octubre "han de ser alliberats i sense condicions". "Cal evitar que el conflicte s'estengui", ha insistit.

Així mateix, el president del govern espanyol en funcions ha plantejat que s'ha d'"abordar una solució definitiva per a la pau, basada en la solució de dos Estats, Israel i Palestina, que coexisteixen en pau i seguretat". Una idea que, des de l'inici de l'escalada de violència, ha defensat en múltiples ocasions. 

Pedro Sánchez es reuneix amb el president de l'Autoritat Nacional Palestina

Sánchez, que aquests dies ha viatjat fins al Caire per assistir a la cimera d'Egipte sobre el conflicte a Gaza, també va mantenir una trobada aquest dissabte amb el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas. El líder del PSOE va traslladar al mandatari palestí tot el seu "suport i solidaritat amb el patiment de la població a Gaza". "Espanya incrementarà l'ajuda humanitària i la cooperació a Palestina", va anunciar Sánchez.