El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que mai no s'ha reunit ni ha mantingut mai cap conversa amb l'empresari Víctor de Aldama, considerat l'aconseguidor de la trama Koldo, després que aquest dissabte s'hagi publicat una fotografia on apareixen tots dos junts a la sortida d'un acte del PSOE el 2019. Tal com han insistit el PSOE i diversos ministres de l'executiu al llarg de la jornada, Sánchez ha assenyalat que la fotografia és una més de les que es fa amb persones que assisteixen a actes del partit. "El més important és que amb aquest senyor no he creuat mai una paraula, ni he mantingut cap reunió formal ni informal", ha assegurat el president en conversa informal amb els periodistes que cobreixen la seva visita a l'Índia, a on arriba aquest diumenge a la nit acompanyat de la seva dona, Begoña Gómez, i els ministres de Transports, Óscar Puente, i d'Indústria, Jordi Hereu. 

Davant la foto publicada pel diari El Mundo, en la qual se'l veu amb de Aldama el febrer del 2019, durant la presentació de la candidatura de Pepu Hernández per a les primàries socialistes a l'Ajuntament de Madrid, instantània presa per Koldo García, el cap de l'executiu ha insistit que ell es fa milers de fotos amb persones que assisteixen als seus actes. "Un no tria amb qui es fa una foto, però sí que tria amb qui se'n va de vacances", ha dit, en al·lusió a les fotos de fa gairebé 30 anys del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, amb el narcotraficant Marcial Dorado. De fet, la ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ja ha fet servir aquest argument abans, tot i que ha estat més explícita, i ha apuntat que "un sí que tria amb qui puja a un iot". 

Sánchez ha interpretat la publicació de la fotografia com un acte de "desesperació" de la dreta política i mediàtica, que busca vincular-lo amb una persona amb la qual ha reiterat que no ha tingut cap relació. En aquest sentit, s'ha mostrat segur que no es veurà afectat per la investigació del cas Koldo, i ha recordat que va actuar de forma "contundent" en conèixer que l'assessor de l'exministre José Luis Ábalos estava implicat en la trama corrupta, apartant l'exministre del partit i exigint-li l'acta de diputat. És per això que ha insistit que si algú més proper al govern es veiés afectat, s'actuaria. 

Feijóo demana la dimissió i el PSOE tira d'ironia

La publicació de la fotografia ha marcat l'agenda política d'aquest diumenge. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha exigit a Sánchez que faci una roda de premsa per aclarir quin tipus de relació tenia amb Aldama i que dimiteixi. "Ja sabem que el senyor 1 no passava per allà i que el senyor Aldama tenia accés VIP al president del govern", ha dit en un acte de Nuevas Generaciones. El PSOE, per la seva banda, ha llançat una irònica campanya a les xarxes per defensar la innocència del president. Així, el partit ha publicat un vídeo on recopila imatges i vídeos de Sánchez fent-se fotografies amb ciutadans i simpatitzants, que, emulant la publicació d'El Mundo, acompanyat amb el títol 'Exclusiva. La foto que prova que es coneixen'. Per acabar-ho d'adobar, enmig del vídeo inclou una fotografia de Sánchez amb Feijóo. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!