El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dissabte des de la trobada de la Internacional Socialista a Bucarest que el socialisme és l'"última línia de defensa" davant la ultradreta, i que l'antídot davant de l'avanç d'aquests tipus de partits és governar atenent els problemes de la gent. En un discurs en anglès durant una trobada del Comitè d'Europa de l'agrupació, retransmès per xarxes socials, Sánchez ha afirmat que "no hi ha millor antídot contra el populisme reaccionari que un govern que s'ocupi dels problemes reals del nostre poble". "Aquesta és, crec, la manera de combatre la frustració i la ira de les quals s'alimenta [l'extrema dreta]", ha apuntat. En aquest sentit, el mandatari espanyol ha animat les forces socialdemòcrates d'Europa a "actuar amb determinació i lleialtat" als seus principis per a enfrontar als qui "polaritzen i trenquen a les societats a través de les mentides, les faules i la desinformació".

Sánchez ha afegit que la socialdemocràcia ha demostrat que els seus valors i principis han tingut èxit en la gestió de les últimes crisis, com la de la pandèmia o l'energètica arran de la invasió russa a Ucraïna. Amb tot, ha advertit que no és suficient amb "tenir raó": "Es tracta de guanyar, de guanyar eleccions. Però no sols guanyar en la batalla de les idees (...), sinó també en la batalla de les accions concretes", ha afirmat, esmentant, per exemple, la pujada del salari mínim dels treballadors o reforçant l'estat del benestar. "Hem de convertir aquesta victòria moral en una victòria real, perquè aquesta és la manera d'impedir que governi l'extrema dreta", ha afegit, i tot seguit s'ha posat d'exemple a si mateix i al primer ministre de Romania, el socialdemòcrata Marcel Ciolacu.

No es pot comptar amb la dreta tradicional, afirma

Sánchez ha reconegut que les forces ultraconservadores estan avançant a Europa no sols electoralment, sinó també "imposant els seus esquemes" als partits de la dreta convencional que, ha assenyalat, són "incapaços de resistir la seva embranzida". Uns partits de centredreta amb els quals ha assegurat que el socialisme no pot comptar ara mateix per a enfrontar a l'extrema dreta. "És la nostra responsabilitat enfront d'aquesta ona reaccionària, perquè ningú més ho farà. Som l'última línia de defensa i de nosaltres depèn de nosaltres que Europa no traeixi la seva pròpia ànima", ha afirmat Sánchez, qui va ser proclamat líder de la Internacional Socialista el novembre de 2022 durant el XXVI Congrés celebrat a Madrid. L'organització agrupa 132 partits socialdemòcrates, socialistes i laboristes de tot el món.

Suport al Nou Front Popular francès: "El món us observa"

El president del govern espanyol i líder del PSOE també s'ha pronunciat aquest dissabte a Bucarest sobre les eleccions legislatives que s'estan celebrant a França, sobre les quals s'ha mostrat convençut que les forces d'esquerra guanyaran demà i aturaran el que qualifica d'"onada reaccionària". "Progressistes francesos, el món us observa. Derrotareu a l'extrema dreta i governareu, perquè la millor manera de detenir l'onada reaccionària és governar", ha reiterat. "M'agradaria enviar un missatge de rotund suport als nostres benvolguts amics i camarades del Partit Socialista i, per descomptat, del Nou Front Popular", ha començat Sánchez en el discurs. Tot seguit, Sánchez ha afirmat que el socialisme va guanyar a Espanya fa un i ha afirmat estar convençut que els socialistes francesos, part del Nou Front Popular d'esquerres, ho faran demà al país veí.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!