És difícil expressar amb paraules el sentiment que tinc d’indignació”, ha manifestat aquest dimecres Pedro Sánchez davant d’alguns treballadors de Ferraz, epicentre de la violència ultraespanyolista d’aquests dies, amb motiu d’un eventual pacte entre el PSOE i Junts per Catalunya que comporti una llei d’amnistia a independentistes. El líder dels socialistes ha fet una visita a la seu principal del seu partit, i s’ha mostrat indignat per la “violència” d’aquests dies als carrers de Madrid i per la “intimidació” que, a parer seu, pateixen ara mateix els membres del PSOE.

Així, el secretari general dels socialistes ha expressat la seva “solidaritat” als treballadors, subratllant que fa uns anys ell també havia format part d’aquesta plantilla de Ferraz. Sigui com sigui, el president del govern espanyol ha assenyalat que les “imatges i proclames” d’aquests darrers dies només “refermen el compromís amb el projecte polític” del seu partit. Ha defensat, doncs, treballar en favor de la “convivència”. “Podran dir i fer, però no ens intimidaran, i continuarem governant quatre anys més”, ha asseverat entre aplaudiments dels seus companys de partit.

Pedro Sánchez ha compartit les seves declaracions en forma de vídeo al seu propi compte de Twitter; després que el PP hagi protagonitzat aquest dimecres un joc d’equilibris discursiu. Alberto Núñez Feijóo s’ha vist obligat a condemnar de manera explícita la violència als carrers, just després que Isabel Díaz Ayuso mirés d’arrabassar-li part del terreny moderat, amb una condemna sense pal·liatius dels aldarulls comesos per una marabunta “ultra” agitada per l’extrema dreta.

 

Fins i tot Feijóo no ha estat capaç de fer una condemna amb tots els ets i uts, perquè, a diferència d’Ayuso, s’ha excusat amb un “sí, però”. Ha redirigit la condemna cap a Pedro Sánchez, i en una intervenció al Congrés (en unes jornades contra l’amnistia organitzades pel seu propi partit) ha assenyalat el president del govern espanyol com a culpable de generar “malestar social” entre la ciutadania.

Ayuso agafa Feijóo a contrapeu: condemna la violència “ultra”

La presidenta de la Comunitat de Madrid s’ha avançat a Feijóo, perquè les últimes declaracions del líder del PP sobre aquesta qüestió eren d’aquest dimarts al vespre. Feijóo s’havia limitat a demanar “respecte i exemplaritat” a les mobilitzacions ultraespanyolistes. Ayuso, en canvi, ha fet una condemna explícita, lamentant els “actes vandàlics” i suplicant que es “detingui i jutgi” els “ultres” responsables de la violència als carrers de Madrid d’aquests dies.

La lideressa madrilenya ha amanit les seves declaracions amb un missatge de "suport" als agents de la policia espanyola que les dues darreres nits s'han enfrontat a una marabunta de manifestants ultra agitats per l'extrema dreta, així com als contraris a una amnistia que aquests dies sí que han protestat als carrers pacíficament a les portes de la seu estatal del PSOE.