No hi hagut cap intervenció de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, des del 27 d'octubre en què no hagi anomenat l'article 155 de la Constitució (per fatxendejar). Avui ho ha tornat a fer a Espejo Público d'Antena 3, on ha presumit del fet que l'aplicació de la norma suprema servís per "convocar eleccions i treure un Govern que estava instigat", com també per "tornar la paga extra de l'Estat i la Generalitat".
Van ser unes eleccions que van servir, sempre en paraules de la mà dreta de Mariano Rajoy, perquè "la gent que pensava d'una altra manera es pogués expressar" i que van donar la victòria, segons el seu parer, al constitucionalisme.
Sembla que la majoria absoluta que sumen els tres partits independentistes —JxCat, ERC i CUP— encara no es dona per vàlida des del govern de l'Estat, que sosté que "ens creiem les mentides del senyor Puigdemont" mentre ells gestionen Catalunya "amb serietat".
L'independentisme: una religió
Al seu parer, l'independentisme és gairebé com una religió", però ha alertat que "els seus sacerdots reconeixen en privat que no té fonament" mentre fan un "dany econòmic enorme" a Catalunya, però no només això. També "han portat el debat polític més dur i partidista al si de les famílies i la societat", cosa que, ha volgut subratllar, "no ha arribat enlloc", sinó que "només ha servit per dividir".
Precisament per això, Santamaría ha tornat a erigir el seu govern com a únic salvador de la situació, atès que, segons ella, són els únics que podran "revertir el dany econòmic i social que han fet a Catalunya".
Soraya, tot i no haver-se sumat a la vaga general del Dia de la Dona Treballadora, també ha presumit de feminisme preguntant amb ironia a la presentadora del programa si no s'ha adonat que "les dones som les treballadores i els homes, els brillants, i s'ha alçat com la ferma defensora de la igualtat entre tots dos sexes.