Gairebé un mes després de les eleccions al Parlament de Catalunya, ja hi ha un segon diputat (després de Pere Aragonès) que renunciarà a la seva acta i que no serà a la sessió constitutiva de la 15a legislatura aquest pròxim dilluns 10 de juny. Es tracta de Santi Rodríguez, secretari general del Partit Popular a Catalunya. Rodríguez, que és un dels màxims dirigents dels populars al país, anava com a número quatre de la llista encapçalada per Alejandro Fernández a la demarcació de Barcelona. El 12 de maig, el PP va aconseguir 11 diputats per Barcelona, fet que li va permetre entrar de nou a l'hemicicle (va ser parlamentari entre el 2003 i 2021). En un vídeo que ell mateix ha compartit a X, ha expressat que comunicava una "difícil decisió": renuncia a l'acta al Parlament i mantindrà la que té al Congrés dels Diputats des de les eleccions del 23 de juliol de 2023.

Al llarg del vídeo, Rodríguez manifesta que ha pres la decisió "d'acord amb la direcció del partit i amb el president Alejandro Fernández" i argumenta que es queda a Madrid perquè "el procés català s'ha estès a tota Espanya i en aquests moments està al Congrés dels Diputats". "Hem decidit que per estar allà, per seguir el procés de ben a prop i el que passa a Espanya, em mantingui com a diputat al Congrés. Seguiré treballant per Catalunya i per a tots els catalans des del Congrés", ha apuntat. Aquest moviment suposa que entri el dotzè de la llista dels populars, Pau Ferran, que és el president del partit a Vic.

 

Els 15 diputats del Partit Popular al Parlament

Aquest dilluns es constitueix la 15a legislatura del Parlament de Catalunya, i ho fa amb la següent distribució d'escons després dels resultats del 12-M: PSC (42), Junts (35), ERC (20), PP (15), Vox (11), Comuns Sumar (6), CUP (4) i Aliança Catalana (2). Els populars tornen a adquirir protagonisme a la cambra catalana després de créixer de 3 a 15 diputats. El seu grup parlamentari seurà just darrere dels juntaires i ho farà a la quarta i cinquena fila, a la dreta de l'hemicicle. Els quinze parlamentaris del PP són Alejandro Fernández, Manu Reyes, María Ángeles Esteller, Rosa del Amo, Hugo Manchón, Juan Fernández, Eva García, Miriam Casanova, Alberto Villagrasa, Cristian Escribano, Pau Ferran (demarcació de Barcelona), Pere Lluís Huguet, Lorena Roldán (demarcació de Tarragona), Jaume Veray (Girona) i Montse Berenguer (Lleida). Al conjunt del territori català, els populars van aconseguir el 10,99% dels vots. A Barcelona van arribar a l'11,57%, a Tarragona a l'11,82%, a Lleida el 9,18% i a Girona, el 6,55%.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!