El Tribunal Suprem reconeix el dret del jutge Santi Vidal a reintegrar-se a la carrera judicial. 

La Sala contenciosa administrativa ha reconegut el dret de Santi Vidal a tornar a fer de jutge. Vidal va recórrer emparant-se en una sentència del 13 de desembre de 2018, que declara la inconstitucionalitat de l'article 367.1 de la Llei orgànica del poder judicial (LOPJ) en el qual es va basar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per denegar-li la tornada a la carrera per falta d'aptitud, després complir els tres anys de suspensió per una falta molt greu.

El tribunal ha estimat de manera parcial el recurs interposat pel jutge i ha anul·lat l'acord de la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), de 8 de març de 2018, que li va denegar el reingrés al servei actiu en la carrera judicial un cop acomplerta la sanció de suspensió de funcions i retribucions per tres anys que li va ser imposada per una falta molt greu. El CGPJ va justificar la seva negativa basant-se en el que estableix l'article 367.1 de la LOPJ, la manca d'aptitud.

La Sala reconeix el dret del recurrent a reingressar a la carrera però fa que torni a concursar per tenir plaça. També li reconeix el dret de cobrar tots els diners que ha deixat d'ingressar durant els tres anys d'expulsió.

 

Santi Vidal està processat pel jutjat d'instrucció 13 de Barcelona per les declaracions que va fer sobre la Hisenda catalana i les dades que s'havien utilitzat dels contribuents.

Ell va ser l'epicentre de la investigació de la causa general contra l'independentisme que té diversos fronts judicials, entre ells el judici que s'està fent aquests dies al Tribunal Suprem.