El comunicador Xavier Sardà ha demanat al jutge Pablo Llarena que "ho deixi estar". En un article a El Periódico, Sardà ha admès que "l'Estat està perdent la partida" i per aquest motiu ha dit a Llarena que "en una altra ocasió serà" ja que considera que el govern espanyol i la justícia no van ben encaminats. 

Sardà sempre ha sigut un defensor de la unitat d'Espanya però ara diu al jutge que instrueix la causa del referèndum de l'1-O i l'euroordre contra els exiliats que "ho deixi perquè un ministre (Montoro) deixa clar a la defensa de Puigdemont quin camí ha de seguir". 

En la mateixa línia, acusa al magistrat de buscar "obcecadament" una violència per poder justificar els delictes de sedició i rebel·lió i li recomana que retiri les euroordres "fallides". Segons Sardà no hi haurà extradicions perquè "la confiança entre les judicatures europees sembla haver passat a la història amb el tema Puigdemont i companyia". 

Xavier Sardà també carrega durament contra l'executiu de Mariano Rajoy, que defineix com "un executiu que amaga la incapacitat política darrere la toga (la de Llarena)". El comunicador, recorda al jutge que en ocasions "la desproporció judicial pot beneficiar els acusats".

Finalment, Sardà no passa per alt les darreres notícies en el sentit que la Guàrdia Civil va amagar dades que podrien demostrar que l'1-O no hi va haver malversació.