Hi ha gent que no cal pas que faci massa temps que es coneixen per desenvolupar una complicitat d'aquestes que es veu a hores llum, que és innegable. Aquesta és la sensació que donaven el president argentí, Javier Milei, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que aquest divendres a la tarda es van trobar perquè ella li entregués la Medalla Internacional de la regió. Aquest acte es va dur a terme en un clima de forta tensió diplomàtica entre Argentina i Espanya derivat de la visita de Milei el maig passat, quan va atacar durant un míting el president del Govern, Pedro Sánchez, i la seva dona, Begoña Gómez. Així doncs, hi havia molta expectativa al voltant d'aquesta nova visita de l'argentí, i la premsa espanyola arriba aquest dissabte repleta d'imatges dels seus dos protagonistes.

Ayuso i Milei s'entenen, només cal veure les portades d'El PaísEl Mundo, l'ABCLa RazónLa Vanguardia i El Periódico. Mirades de complicitat i moltes converses privades a l'orella que mai sabrem de què anaven, però ens ho podríem imaginar. Aquest divendres, alguns mitjans explicaven que va ser el gabinet de Milei qui va trucar al d’Ayuso per provocar que la presidenta el rebés oficialment, i la conxorxa va desembocar en la concessió d’una condecoració de mans de la presidenta. Potser ell li deia a ella: "Oye gracias Isabel, estoy seguro que eso irritará a Sánchez". Bé, són idees. 

"Ayuso consuma el desafiament i Milei torna a atacar a Sánchez", titula El País que comparteix la fotografia del moment en què la madrilenya li posa la medalla a Milei (per cert, el vestit d'Ayuso és del mateix color que el blau de la bandera de l'Argentina). El discurs de Milei va ser dur amb el socialisme i l'esquerra en general: "Venim del futur per explicar una història que és desitjable evitar, la del dany i la decadència que causa el socialisme", va afirmar. "No és necessari arribar a una situació tan extrema com la d'Argentina", va asseverar. La imatge és la mateixa a la resta de portades menys a La Vanguardia. Aquest diari opta pel moment en que Milei i Ayuso surten al balcó de la seu del govern madrileny i saluden un grup de congregats. No és un grup molt nombrós i a la portada d'aquest rotatiu es pot veure clar, però compte que per les xarxes circulen vídeos amb plans més tancats que fan que sembli que la Puerta del Sol de Madrid estigui repleta de gent.

Cop d'ull també a La Razón que recull el que va ser el tema del dia aquest divendres: "La 'trama russa' complica l'amnistia a Puigdemont". El titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha obert una peça separada del cas Volhov, en aquest cas per delicte de traïció, que no està inclòs en l’amnistia, i malversació de fons públics. Aguirre investiga l’expresident de la Generalitat Artur Mas, excàrrecs de CDC com Elsa Artadi i Víctor Terradellas, el cap de l’oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, i el periodista Carles Porta, entre altres. A més, demana a la instància judicial superior investigar al president a l'exili Puigdemont i el diputat Francesc de Dalmases, que són aforats. Gonzalo Boye, l'advocat del president a l'exili, estava tant sorprès amb aquesta maniobra judicial que no va poder evitar dir el següent: "Els psicotròpics poden ser perillosos i porten a deliris". Fem també un cop d'ull a la resta de portades d'aquest dissabte:

El País
El País
El Mundo
El Mundo
ABC
ABC
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
Ara
Ara
El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!