Els Comitès de Defensa de la República (CDR) van instal·lar aquest diumenge quatre grans altaveus davant la presó de Puig de les Basses, on estan tancades Carme Forcadell i Dolors Bassa. L'objectiu? que les dos preses polítiques vagin a dormir "d'una manera diferent".

Altaveus Puig de les Basses 3

Un llistat de divuit peces musicals emblemàtiques de la cultura catalana, interpretades per cobles i corals d'arreu del territori, van sonar davant el centre penitenciari. La llista de reproducció seleccionada per la consellera i l'expresidenta durava prop d'una hora.

Altaveus Puig de les Basses 2

Entre els temes destaquen Els Segadors, El Cant de la Senyera, L'Emigrant, L'Empordà, La Santa Espina, El Cant dels Ocells, El meu avi, Muntanyes del Canigó o El Noi de la Mare. El cant català de referència contra l'opressió no ha faltat i en la posició 14 ha sonat L'Estaca de Llach. La vetllada reivindicativa, anomenada Música per les Preses, ha acabat amb tres versions més, aquestes instrumentals, de El Cant dels Ocells, La Santa Espina i Els Segadors.

La música ha estat un tema amb certa simbologia en la situació dels presos polítics. Recentment, s'ha conegut que algunes peces musicals s'han sentit dins els centres penitenciaris espanyols suposadament per molestar als polítics catalans.