Nou atac de Vox a la llengua catalana a les Illes Balears. Aquest dijous el ple del Consell de Mallorca ha aprovat l'eliminació del domini .cat de totes les webs corporatives del Consell i substituir-lo pel domini '.es'. La mesura s'ha pres després de la petició de Vox, i ha quedat aprovada pels vots a favor del PP, i l'extrema dreta. La moció de Vox té la intenció de donar continuïtat a la que es va presentar a l'Ajuntament de Palma, i va tirar endavant gràcies al suport de Vox i PP. El domini '.cat' es va implantar a les Illes Balears l'any 2006 en diverses administracions, amb l'objectiu de promoure la preservació de la llengua catalana i la cultura a Internet. Per la seva banda, el Consell de Mallorca va incorporar el domini .cat, l'any 2016. Vox a Illes Balears ha celebrat la decisió a través de les seves xarxes socials, "ho vam prometre i ho hem complert".
Atac a la llengua catalana
Vox va presentar la moció el passat 9 de setembre amb l'objectiu de suprimir aquest domini de les webs corporatives del Consell, així com dels organismes autònoms, per incloure el domini .es. El portaveu de Vox al Consell, Toni Gili, ha indicat que aquesta moció "pretén complir amb el mandat del 28 de maig dels votants, que van dipositar la seva confiança en Vox, per trencar la xarxa teixida per partits com MÉS per Mallorca i altres formacions polítiques, durant les últimes dècades en pro del català".
Gili es mostra crític amb la decisió del Consell i assegurava que "seguint la tònica general de submissió al català, el Consell va començar a utilitzar l'esmentat domini el 2016, en renovar la seva imatge corporativa i el seu portal web". Segons Gili des d'aquest moment, "s'ha pogut evidenciar, que el seu ús per part de Consell en absolut ha reforçat la suposada identitat cultural i lingüística de Mallorca; d'altra banda, ja intrínseca a través de la nostra història i idioma comú a la de la resta de pobles d'Espanya". En aquest sentit, defensa que des de Vox són "conscients de la càrrega simbòlica, alhora que sectària dels qui, en el seu moment, a través d'entitats de dubtosa legitimitat a l'illa, van promoure una iniciativa, la pretensió real de la qual, ha estat des dels seus inicis tractar de demostrar un fet diferencial amb el citat domini, limitant l'accessibilitat a aquells ciutadans no catalanoparlants".