La Central Sindical Independiente y de Funcionarios (Csif) va "supervisar" els departaments de la Generalitat aquest dilluns per a comprovar quins funcionaris van anar a treballar i quins van agafar festa i es vanta, en un comunicat, que la majoria de funcionaris van acudir a la feina i no a la mobilització.
"En aquesta legislatura mai ens havíem trobat amb una situació com aquesta", ha dit una font del Departament de Governació.
Destaca el sindicat que "el gruix de les plantilles acut [aquest dilluns] a la feina amb professionalitat, malgrat el ‘suggeriment’ de la Generalitat per a que s'agafessin un dia de festa". Csif al·ludeix a les declaracions de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, qui va afirmar que "trobaria bé i necessari" que els funcionaris demanessin festa aquest dilluns.
La resposta de la Csif va ser, segons explica el comunicat, enviar representants que "han supervisat l'activitat dels departaments de personal dependents de la Generalitat, per tal d'evitar pressions polítiques sobre els empleats públics perquè acudeixin a la manifestació en suport a l'expresident Artur Mas". Cap funcionari s'ha queixat que aquesta supervisió li suposés una pressió en contra d'assistir a la mobilització, segons fonts del Govern.
En el mateix comunicat, el sindicat assegura que es mantindrà vigilant "davant la possibilitat que es produeixi qualsevol represàlia".
Polèmica Albiol
Qui més ha atiat aquesta polèmica sobre els funcionaris és el líder del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol. Va comparar el Govern amb el franquisme per “forçar” els funcionaris a demanar festa el 6-F. També el va acusar de "fer llistes de Schindler" amb els funcionaris. Aquest dilluns va dir que a la mobilització "hi havia 7.000 càrrecs públics".
Fonts del Departament de Governació han expressat la seva sorpresa i es demanen com Albiol els havia reconegut o com els havia comptat. "No sabem què vol dir amb l'expressió 'càrrecs públics'", ha afegit.
A la Generalitat de Catalunya, han recordat aquestes fonts, hi treballen 200.000 persones (160.000 a l'Administració pública i 40.000 a empreses públiques i organismes autònoms) i 159 persones són considerades "alts càrrecs" (consellers, secretaris i directors generals). "Si el dirigent del PP es referia a càrrecs locals, val a dir que al país hi ha uns 9.000 regidors".