El Sindicat Nacional d'Escriptors (NWU) dels Estats Units també s'ha manifestat sobre la polèmica que envolta el periodista i director de La Sexta, Antonio García Ferreras, arran de la filtració d'unes converses l'any 2016, entre el periodista i l'ex comissari José Manuel Villarejo, sobre l'aleshores candidat de Podemos, Pablo Iglesias. El sindicat ha condemnat rotundament la manipulació informativa i la praxi antiprofessional i antidemocràtica de Ferreras. A les gravacions filtrades fa uns dies pel diari Crónica Libre, confirmen com Ferreras va autoritzar la difusió d'informacions basades en un document falsificat en el qual s'acusava Iglesias de tenir un compte bancari a un paradís fiscal, a les Granadinas, i d'haver rebut una transferència de 272.000 dòlars del govern de Nicolás Maduro.
El sindicat també condemna el paper d'Ana Pastor, també periodista de La Sexta i parella de Ferreras, considera "antiperiodistic" que Newtral una empresa de dedicada a la verificació informativa, creada per Pastor l'any 2018, no hagi condemnat amb fermesa aquests fets. A més, consideren que "existeix un evident conflicte d'interessos entre la missió de Newtral i la relació que el seu dirigent, Ana Pastor, manté amb La Sexta —tant en l'àmbit professional, com a familiar".
Mitjans al servei de la mentida
El sindicat, que forma part de la Federació Internacional de Periodistes, considera que part de les informacions, que titlla de fake news, distribuïdes per Ferreras, situen "als mitjans de comunicació massius al servei de la mentida i violen el dret de la ciutadania a la informació, en particular quan el contingut mediàtic té el potencial d'influir en els resultats electorals i d'acabar amb noves formacions polítiques que desafien l'statu quo". Durant la conversa amb Villarejo, el periodista afirmava "Jo vaig amb això, però és molt bast". En un segon enregistrament filtrat Ferreras es mostrava orgullós d'haver acabat amb la carrera política del cofundador de Podemos, Juan Carlos Monedero. "Monedero a nosaltres ens odia, perquè nosaltres vam ser els que matem a Monedero amb allò, amb la pasta. Perquè, a més, quan nosaltres li donem una hòstia a ells, ells pateixen de collons", va assegurar l'encara director de la Sexta, García Ferreras.
El NWU conclou que les accions de Ferreras constitueixen "un exemple de corrupció mediàtica", a més, denuncien que denoten una falta de principis periodístics impròpia del líder d'una cadena amb l'aparell financer i l'abast de la Sexta, i representen un "flagrant atac al procés electoral democràtic, tot això dècades després de la fi de la dictadura franquista en un país que encara batalla amb els fantasmes d'aquell fosc període".
La resposta de Ferreras no es va fer esperar, el mateix dia que es van filtrar aquestes converses va donar explicacions en el seu programa Al Rojo Vivo, on assegurava que no tenien res a amagar "ja he dit aquí diverses vegades que en tres ocasions em vaig veure amb aquest personatge". Va continuar defensat la seva honorabilitat i la del programa que encapçala afirmant que "mai no hem donat una informació falsa sabent que ho és. Ni aquesta de les Granadinas, ni cap altra, ni sobre Podemos, ni sobre ningú. Estem parlant d'uns àudios posteriors a que sortís la notícia. Una notícia sobre un presumpte compte a Granadinas i així ho vam dir: un 'presumpte' compte. I ho vam donar citant el mitjà que la treia com es fa habitualment a tots els mitjans. El primer de tot va ser trucar a Iglesias. És clar que ens semblava estrany i fins i tot groller, i així ho dèiem, però la policia deia tenir aquest paper i que ho estava investigant. Per això la vam donar citant el mitjà i per això vam trucar immediatament en aquest mateix programa a Iglesias".