La ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, ha anunciat que el govern espanyol iniciarà aquest dilluns la reforma de l'article 35 de la llei d'estrangeria per crear un sistema de repartiment dels menors estrangers no acompanyats i ha demanat al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, el seu suport per a tramitar-la i deixar de banda "les polítiques de la ultradreta", aprofitant el trencament que aquest tema ha provocat en les aliances autonòmiques de PP i Vox. Rego, que ha participat a Mieres (Astúries) a la Universitat d'Estiu del Partit de l'Esquerra Europea amb el seu president, Walter Baier, ha assenyalat que els acords assolits a la conferència sectorial per la infància i l'adolescència d'aquesta setmana per a l'acollida voluntària d'aquests nens a les diferents comunitats autònomes són un primer pas, però "insuficient encara". 

La ministra de Sumar considera que la reforma de la llei és "el punt de partida" que, segons la seva opinió permetrà "fer una planificació del fenomen migratori, garantint els drets de la infància". Amb tot, reclama "anar a un canvi de la legislació que permeti abordar la migració tenint en compte que és un fenomen de caràcter estructural i dinàmic". En aquest sentit, ha recordat que a Canàries hi ha 6.000 menors que necessiten ser acollits "amb garanties, amb drets", cosa que creu que podria assegurar-se amb la modificació de l'article citat. Tot i que Rego ha anunciat que "els grups que formen part del govern de coalició" presentaran aquesta proposta, ElDiario.es informa que fonts de la Moncloa i del grup socialista no ho han confirmat. 

Rego demana a Feijóo que "trenqui" amb Vox

Rego també ha aprofitat per instar Feijóo que es posicioni donant suport a aquesta reforma i escenifiqui així un trencament amb Vox després que el partit de Santiago Abascal hagi decidit trencar els acords que tenien amb els populars en sis comunitats autònomes. "Sembla que Vox ha trencat amb el PP, però les polítiques ultres de Vox continuen romanent, per tant, ara el que toca és que el senyor Feijóo trenqui també", ha apuntat, i ha suggerit que "té una magnífica oportunitat" de fer-ho aquest dilluns. La titular de Joventut ha valorat que, si el PP ho fes, "seria un gest que aprofundiria en els drets i ens allunyaria de les polítiques ultres", i alhora ha afirmat que permetria crear un model d'acollida que "parli de solidaritat interterritorial". D'altra banda, ha fet una crida a protegir els menors de "la crispació i la violència" i evitar caure en la "deshumanització" quan es parla d'ells. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!