El líder del Partit Popular a l'ajuntament de Barcelona, Dani Sirera, ha defensat aquest dilluns que no creu que "s'hagi de parlar amb Junts" per presentar una moció de censura contra el president del govern espanyol i líder socialista, Pedro Sánchez. "Jo no crec que s'hagi de parlar amb Junts; jo crec que si es valora la possibilitat de presentar-la, es presentarà i després els grups votaran en consciència", ha expressat en una atenció als mitjans a Barcelona, després de ser preguntat per si les eleccions europees d'aquest diumenge el PP conversarà amb Junts per contemplar aquesta moció.

Sirera s'ha referit d'aquesta manera a les declaracions d'aquest mateix dilluns del líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, qui no ha descartat recórrer a una moció de censura i ha vaticinat el "final del túnel del PSOE" si en els comicis europeus es dona una majoria social del PP. En paral·lel, ha posat l'accent en el fet que la moció de censura és una eina que cal valorar presentar-la si hi ha "una opció clara de guanyar-la".

Amb tot, ha plantejat textualment el 9-J com l'oportunitat d'or de fer "la millor moció de censura contra Sánchez", fent que els socialistes perdin les eleccions. El popular considera que un mal resultat del PSOE en les europees "pot fer que les coses canviïn" i, fins i tot, portar els mateixos socialistes a convocar eleccions per "acabar l'agonia i el desgovern". "Hem de censurar directament amb el nostre vot a Sánchez el pròxim diumenge". 

No és el primer cop que Feijóo planteja una moció de censura

El pronunciament de Feijóo sobre una hipotètica moció de censura arriba un mes després que ell mateix s’hi referís en el discurs de reacció a la carta que va publicar Sánchez deixant el seu futur en l’aire. El dia que Feijóo va acusar Sánchez de voler “colar un canvi de règim per darrere” de la seva “obra de teatre”, també va anticipar que el president espanyol no dimitiria i va descartar impulsar una moció de censura: “No li presentaré una moció de censura, perquè ha comprat el suport dels seus socis amb la dignitat de tots els espanyols”, va argumentar.

Uns mesos abans, el novembre de l’any passat, Feijóo sí que hi havia obert la porta. “No puc descartar un instrument constitucional en cap cas, en un govern espanyol tan feble pot passar qualsevol cosa”, va esgrimir. I va anticipar en quin moment la podria presentar: “Si en algun moment de la legislatura no es pot fer cap pas més que presentar una moció de censura, per descomptat que la presentaré, amb independència que surti o no i amb independència que pugui portar com a únic programa la convocatòria electoral”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!