Sis nous ajuntaments d'arreu de Catalunya se sumen a col·laborar a la campanya de Consum Institucional impulsada pel Consell de la República. En aquesta nova onada s'han sumat dues capitals de comarca, que han aprovat les mocions als seus plens municipals: Vic (Osona) i Amposta (Montsià). A més, també han signat el conveni Olvan (Berguedà), Santa Eugènia de Berga (Osona), Artés (Bages) i Bescanó (la Selva). El marc cooperatiu inclou una guia orientativa de contractació republicana i l'assessorament corresponent per a l'ús de la IDR (Identitat Digital Republicana). Amb aquests sis ajuntaments, ja són 11 els consistoris que col·laboren amb el Consell. 

En aquesta nova llista de municipis que s'adhereixen al Consum Institucional hi ha un ampli ventall de representació política. Els consistoris estan liderats per ERC, a Amposta, per Junts per Catalunya a Vic i Santa Eugènia de Berga, i dues coalicions entre ERC i la Cup a Artés i Bescanó. 

Oferir mecanismes coherents

El Consell juntament amb Torres de Segre (Segrià) van iniciar un dels punts més destacats del seu pla de govern: el Consum Institucional, que té l'objectiu d’oferir mecanismes que siguin coherents entre la lluita per la independència de Catalunya i les polítiques de despesa als ens locals. El passat 29 d'abril es va engegar un primer conveni de col·laboració i contractació pública en forma de pla pilot. Posteriorment, el passat 16 de novembre, a Sant Pol de Mar, es van presentar un conjunt de localitats més: Arbúcies (la Selva), Amer (la Selva), Sant Pol de Mar (Maresme) i Sant Feliu de Pallerols (la Garrotxa). Amb aquests sis ajuntaments, ja són 11 els consistoris que col·laboren amb el Consell. 

Què és la IDR?

La Identitat Digital Republicana (IDR) és un document identificatiu que s'obté un cop la persona es registra al Consell per la República, i que pretén ser una alternativa al DNI. Es tracta d'un codi alfanumèric que serveix perquè es pugui reconèixer de manera legal. La IDR pot anar associat a un codi QR digital o físic, és a dir, una targeta digital o física. La IDR té l'objectiu de permetre identificar-se, participar i votar en processos del Consell. Precisament, la primera prova pilot per usar la identitat digital republicana (IDR) als serveis d'ajuntaments es va fer amb el de Torres de Segre per tal d'implementar-ho als seus serveis.

El Consell ha iniciat un procés per validar la IDR per a tots els 103.000 registrats que té. Segons el Consell, aquest procés converteix la IDR en única, intransferible, fiable i segura. L'entitat ha impulsat dues vies per a la verificació: per una banda, mitjançant el document amb el qual es va registrar la persona (DNI o passaport, per exemple); per una altra, mitjançant un sistema de doble verificació que s'inspira en el "sistema anglosaxó".

.