El PSOE perd un dels seus principals actius després que Meritxell Batet hagi anunciat que abandona la política, renunciant a la seva acta com a diputada. El comiat de l'expresidenta del Congrés ha omplert les xarxes de missatges de molts companys de partit, que li han agraït la tasca feta durant els seus anys en política i han destacat la seva capacitat per al "diàleg".  

🟥 Dels presos polítics al xoc pel català: així ha estat la presidència agitada de Batet


"Gràcies, Meritxell Batet, per tots aquests anys aportant tant al PSC i a la política al nostre país. Per la teva capacitat per al diàleg, l'acord i per treballar incansablement per a millorar la vida de la gent. Ha estat un plaer treballar amb tu", ha escrit la ministra de Transports en funcions, Raquel Sánchez. En la mateixa línia s'ha pronunciat el president del PSC, Salvador Illa, que ha agraït a Batet el seu "tarannà generós i dialogant". "Gràcies pel teu compromís, el teu rigor i el teu tarannà generós i dialogant. Sempre seràs un actiu per al socialisme", ha afirmat Illa, a qui Batet ha dedicat unes paraules en el seu comiat. 

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, també ha tingut unes paraules per a Batet, a qui ha donat tot el seu "reconeixement" per ser "exemple de política útil a favor del diàleg, l'entesa i el progrés quan més ho hem necessitat". "Molta sort, companya i amiga, en aquesta nova etapa vital", ha afegit el socialista. També des del PSC, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marin, ha agraït a l'expresidenta del Congrés la feina que ha fet "per defensar els interessos de la ciutadania i el seu benestar des del diàleg i amb un fort compromís per la justícia social i la igualtat". Així mateix, també li ha desitjat "molta sort en aquesta nova etapa".

El comiat d'Armengol, nova presidenta del Congrés

La nova presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, s'ha adreçat a Batet i ha afirmat que és "una inspiració" per a les persones que entenen "la política com un espai de diàleg, respecte i concòrdia". "Vull agrair-te la magnífica feina que has fet durant aquests anys de servei públic. És per a mi un honor continuar la tasca al capdavant del Congrés. Deixes el llistó molt alt", ha assegurat, tot afegint que està convençuda que continuaran "treballant juntes perquè encara queden molts reptes per assolir".

Per la seva part, la portaveu del PSOE al Senat, Eva Granados, li ha donat les gràcies a Batet "per compartir amb nosaltres la teva saviesa, conviccions i generositat amb les grans responsabilitats que has dut a terme". "Ets un referent per molts i moltes socialistes. Continuarem fent política juntes", ha apuntat.