Societat Civil Catalana (SCC) ha denunciat públicament que l'espai on celebra l'assemblea anual d'enguany, el Centre Cívic Tomasa Cuevas, ha estat pintat amb missatges intimidatoris. Concretament, els responsables de les pintades han escrit els següents missatges: "FCK SCC", "Fora Feixistes", "Fora feixistes dels nostres barris" i "Tomasa Cuevas era de les nostres". Aquesta darrera pintada fa referència a la destacada militant antifranquista i comunista Tomasa Cuevas (1917-2017).
L'entitat espanyolista ha lamentat els fets a través de Twitter. "De nou els radicals ens posen al punt de mira; avui amb motiu de la nostra Assemblea anual de socis. Aquestes amenaces demostren que cal una veu ferma dels ciutadans en favor dels drets i llibertats de tots", ha piulat l'entitat.
⚠️De nuevo los radicales nos ponen en el punto de mira; hoy con motivo de nuestra Asamblea anual de socios. Estas amenazas demuestran que es necesaria una voz firme de los ciudadanos en favor de los derechos y libertades de todos. https://t.co/u5oyJkAmj4 pic.twitter.com/HAXM7TA7zm
— Societat Civil Catalana (@Societatcc) March 18, 2023
Societat Civil Catalana també ha emès un comunicat al seu web sobre els fets. "Els radicals tornen a posar en la diana SCC, posant de manifest que, tal com hem estat denunciant, a Catalunya ni s'ha normalitzat la situació ni hi ha llibertat d'expressió per a tots els catalans", afirmen.
Sobre les pintades, la presidenta de l'entitat, Elda Mata Miró-Sans, ha assenyalat que "les coaccions i les amenaces l'única cosa que demostren és la necessitat que existeixi una veu ferma dels ciutadans a favor dels drets i llibertats de tots per igual" i ha remarcat que "no cedirem al xantatge de la por".
SCC defensa l'espionatge a independentistes
Elda Mata, presidenta de SCC, va assegurar, en una entrevista a Europa Press del passat mes d'abril, que el Catalangate (espionatge a líders independentistes amb el programari Pegasus) és una "operació respectable" perquè, segons ella, l'Estat ha espiat líders independentistes seguint les vies legals. "Un Estat democràtic i de dret com el que tenim utilitza les seves eines dins de la llei; crec que l'Estat té les seves eines dins del marc legal per a, evidentment, protegir-nos a tots els espanyols", va indicar.
El comitè europeu que investiga el cas Pegasus visita el Congrés el dimarts vinent
El comitè europeu encarregat d'investigar el cas Pegasus visitarà el Congrés dels Diputats el dimarts 21, el mateix dia en què es debatrà la moció de censura de Vox contra Pedro Sánchez. El comitè, que està format per nou eurodiputats, es reunirà dimarts al migdia amb la Comissió de Defensa i Secrets Oficials (presidida pel Partit Popular).
El comitè europeu també es reunirà amb el director de l’àrea de Seguretat i Justícia del Defensor del Poble, Andrés Jiménez. Després de la visita al Congrés, està prevista una reunió amb el president Pere Aragonès i la consellera d’Exteriors, Meritxell Serret. Encara no se sap si també hi assistirà el regidor d’Esquerra a Barcelona i exeurodiputat, Ernest Maragall, que també és víctima de l'espionatge.
Trobada del comitè europeu amb entitats, la comissió catalana i periodistes
Un dia abans de visitar el Congrés, els nous parlamentaris europeus es trobaran amb entitats civils com ara Amnistia Internacional, Human Rights Spain i la Fundación Civismo. Després, es reuniran amb els membres de la comissió de Pegasus del Parlament.
La delegació catalana estarà encapçalada per Josep Maria Jové (ERC), Albert Batet (Junts per Catalunya) i Montserrat Vinyets (CUP), Òscar Aparicio (PSC), Marta Vilalta (ERC), Josep Rius (Junts), Xavier Pellicer (CUP) i Lucas Silvano (comuns).
La primera jornada acabarà amb una reunió amb tres periodistes de mitjans estatals: Miguel González (El País), Juanma Lamet (El Mundo) i Javier Chicote (ABC) a la seu de l'Oficina del Parlament Europeu, situada al passeig de la Castellana de Madrid.