Sor Lucía Caram, monja d'origen argentí resident a Catalunya és coneguda per la seva lluita contra la pobresa i l'exclusió social i per combregar amb l'esperit progressista del papa Francesc. És per aquest motiu que ha sobtat la confessió que ha fet aquest dijous respecte a les passades eleccions a l'Argentina. "Ho confesso, vaig votar a Javier Milei", ha dit en declaracions al programa Todo es mentira de Cuatro. La monja dominica ha defensat la seva decisió argumentant que calia apostar per "l'interrogant" per evitar que guanyés de nou el peronisme, personificat en el fins llavors ministre d'Economia, Sergio Massa, a qui ha definit com "una porqueria". 

Sor Lucía Caram ja s'havia pronunciat a favor de Milei

Malgrat que Caram hagi reconegut públicament el sentit del seu vot, en realitat tampoc no era cap secret. A través de les xarxes socials, on és molt activa, havia publicat alguns vídeos en els quals donava a entendre que apostava pel candidat ultraliberal. "Argentina està sumida en la misèria, en el desastre i en la postració, i l'únic que tinc clar és que s'ha de treure a cops als qui han dut Argentina a aquesta situació, i que des de fa anys estan explotant la gent i vivint del clientelisme polític", argumentava, en referència als governs peronistes. En aquest sentit, afegia: "Som-hi Argentina, traiem els que hi són ara i busquem el mal menor", un argument molt utilitzat pels detractors del peronisme, que malgrat no sentir especial simpatia per Milei, van considerar que era la millor opció. 

La nit electoral del 19 de novembre, va fer una publicació en la qual va desitjar "encerts i una bona gestió" a Milei i que "Argentina avanci en llibertat, en dignitat i justícia social". En un vídeo posterior, Caram va analitzar el resultat electoral com una expressió de "canvi" dels argentins, que "estaven farts dels corruptes i lladres". En un altre clip a finals de novembre, la monja apuntava que "el lleó" —sobrenom amb què es coneix Milei— "no era tan dolent com el pintaven", i va demanar donar-li "una oportunitat". 

@sorluciacaram #argentina #Milei #mileipresidente #massa #Findelacorrupcion #AdelanteArgentina ♬ sonido original - Maria Lucia Caram Pa
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!