Sumar ha carregat amb duresa contra la Comissió Europea per haver decidit suspendre tots els pagaments d'ajuda humanitària a Palestina. El portaveu de la formació, Ernest Urtasun, ha qualificat la decisió de "vergonyosa i contrària al dret internacional" i n'ha exigit una rectificació. "La Unió Europea hauria de redoblar els esforços per a la pau, no escarmentar el poble palestí i donar carta blanca a les terribles represàlies d'Israel", ha afirmat en una piulada que ha compartit la líder de la formació, Yolanda Díaz. Altres membres de la formació també han condemnat el moviment de Brussel·les. 

🔴 Guerra d'Israel a Gaza, avui, DIRECTE | Última hora del conflicte amb Palestina
 

 

La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, ha recordat les paraules del ministre d'Israel, que ha ordenat aquest dilluns el setge sobre la Franja de Gaza i ha qualificat d'"animals humans" els seus habitants, i en aquest sentit, ha reclamat que es reforci l'ajuda humanitària, en comptes de suspendre-la. "Tots els esforços s'han de dedicar a la pau i al compliment del dret internacional humanitari", ha reblat. En una línia similar s'ha expressat la ministra de Drets Socials en funcions i líder de Podemos, Ione Belarra, que ha acusat Brussel·les de "plegar-se als dictats d'Israel". "És urgent mantenir i enfortir l'ajuda humanitària", ha afirmat, i ha demanat que la comunitat internacional aposti per la pau. 

La portaveu adjunta de Sumar al Congrés i líder dels comuns a Madrid, Aina Vidal, ha assegurat que la decisió suposa "la condemna de tot un poble", i ha acusat la UE de ser "còmplice del crim contra la humanitat que prepara el govern de Benjamin Netanyahu". Per això, ha instat a la comunitat europea a "treballar per la pau, l'alto el foc i el respecte al Dret Internacional". L'eurodiputada i responsable de la Secretaria Internacional de Podemos, Idoia Villanueva, ha retret a Brussel·les que no es posicioni en contra del "càstig col·lectiu i els crims de guerra" i que, a més "els empenyi des de la Comissió Europea". "No es pot consentir, no en el nostre nom", ha etzibat.  

La Comissió Europea suspèn l'ajuda humanitària a Palestina

La Comissió Europea ha anunciat aquest dilluns que "suspèn tots els pagaments" relatius a l'ajuda al desenvolupament a Palestina després de l'atac llançat aquest dissabte pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamás), en el marc de l'avaluació de l'ajuda que presta la Unió Europea a les autoritats palestines. En un missatge en xarxes socials, el comissari de Veïnatge, Oliver Varhelyi, ha confirmat que el bloc congela "de manera immediata tots els pagaments previstos" i que està revisant tots els projectes en marxa. Continua així els passos d'Àustria, mentre que Alemanya ha informat que està revisant els compromisos de cooperació.