Bona part de la investigació de la Guàrdia Civil es basa en les converses per telèfon que van tenir els investigats entre ells o amb tercers. La policia va anar punxant telèfons a mesura que anaven apareixent nous actors en les trucades dels tres primers imputats: Santi Vidal, Lluís Salvadó i Carles Pi-Sunyer.
En algun dels casos, però, la Guàrdia Civil va intervenir telèfons abans de demanar l'autorització judicial, com en el cas de Rosa Ma Rodríguez de T-Systems.
La policia li intervé trucades a partir del 5 de juliol, però l'autorització judicial no les permet fins al dia 13 del mateix mes. Durant 8 dies hi ha un buit legal que dona arguments a la nul·litat de part de la causa.
Les trucades que es capten aquells dies són entre Rodríguez i Josuè Sallent, director d'estratègia del CTTI.
En les trucades no especifiquen res sobre el referèndum, ni la constitució de la Hisenda catalana, que és l'objecte principal de la investigació, i un cop més la policia especula sobre la importància i el paper dels investigats en la desconnexió de Catalunya d'Espanya, la qual ni està investigant aquest jutjat, ni, de fet, en té competències, perquè la causa judicial per aquesta finalitat ja estava oberta al TSCJ.
Com a referent tenen i fan servir la participació de T-Systems en el 9-N.
La resta de trucades de Rosa Ma Rodríguez que figuren en l'informe de la Guàrdia Civil que hi ha en el sumari ja estan dins el termini autoritzat pel jutge.
El que no està clar és que no hi hagi més trucades fora d'autorització que aportin més dades a la causa, perquè encara hi ha una part del cas sota secret de sumari, perquè el jutge va obrir una peça només per a les gravacions que no s'ha donat a les parts ni s'ha difós.