El Tribunal Suprem ha admès a tràmit la demanda de protecció a l'honor del magistrat jubilat Manuel García-Castellón que va  presentar contra la diputada de Podemos Ione Belarra,  segons ha informat el tribunal aquest divendres. L'exministra va dir-li  públicament "corrupte" i "prevaricador" quan es va anunciar la seva jubilació. En la resolució d'admissió, la sala civil del Tribunal Suprem ha acordat de traslladar la demanda a la diputada i a la Fiscalia perquè es pronunciïn sobre si cal atendre el que reclama  el jutge en els pròxims 20 dies. La diputada de Podemos va refermar-se en les seves declaracions un cop va saber que havia estat demandada.

Inicialment, el jutge jubilat reclamava a la diputada Belarra una indemnització de 120.000 euros i ara 240.000 euros pels danys patits. El tribunal -format pels magistrats Francisco Marín Castán, Rafael Sarazá  i José Luis Seoane- ha admès aquesta ampliació de la reclamació que va presentar el jutge jubilat al setembre, en una segona resolució. 

 

La reclamació contra la diputada

En la demanda, l'advocat del magistrat demana al Suprem que declari que les publicacions dels dies 2 i 20 de setembre de 2024 per part de Ione Belarra a la xarxa social X "constitueixen una intromissió il·legítima en el dret a l'honor" de García-Castellón. Hi afegeix que "a conseqüència d'això s'ha generat un dany moral" al magistrat i, per això, demana  que l'indemnitzi amb 240.000 euros o la que acordi el tribunal "donada la gravetat de la lesió produïda i l'àmplia divulgació d'aquesta".

A més, el jutge García-Castellón demana que es condemni la diputada de Podemos a difondre el contingut de la sentència en el seu perfil de la xarxa social X,  on sosté que es va produir la intromissió al dret al seu honor, o en un altre mitjà amb semblants característiques.

Decisions polèmiques

Les darreres decisions del jutge García-Castellón, al capdavant del seu jutjat a l'Audiència Nacional, van crear molta polèmica perquè va admetre investigacions contra la formació morada sobre  el seu suposat finançament irregular,  que ara s'ha demostrat que és fals. Precisament, un altre jutge de l'Audiència Nacional investia una querella de Podemos contra les clavegueres de l'Estat.

El magistrat també ha estat acusat d'intentar torpedinar l'amnistia al president a l'exili, Carles Puigdemont,  i a  altres independentistes catalans en la causa de Tsunami Democràtic, que al final  es va veure obligat a arxivar

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!