El Tribunal Suprem continua investigant l’origen de la filtració de la informació sobre la causa de frau fiscal d’Alberto González Amador, la parella d’Isabel Díaz Ayuso. El jutge que està instruint la causa contra el fiscal general de l’Estat per presumpta revelació de secrets ha citat com a testimonis el cap de gabinet de la presidenta madrilenya, Miguel Ángel Rodríguez, i vuit periodistes. Com que declararan en qualitat de testimonis, tindran l’obligació de dir la veritat. Accedeix així a una petició dels investigats: el fiscal de l’Estat, Álvaro García Ortiz, i la fiscal en cap provincial de Madrid, Pilar Rodríguez. El magistrat Ángel Luis Hurtado convoca Miguel Ángel Rodríguez el dimecres 8 de gener i els periodistes, entre aquell dia i el següent. Així mateix, el dijous 10 de desembre prendrà declaració com a testimoni el fiscal Salvador Viada, que va veure el fiscal de l’Estat amb el seu número dos mirant el mòbil el dia que la Guàrdia Civil va escorcollar el seu despatx.
En concret, els vuit periodistes que hauran de declarar com a testimonis són Esteban Urreiztieta (El Mundo), Alfonso Pérez Medina (La Sexta), Miguel Ángel Campos (Cadena SER), Marcos Pinheiro (elDiario.es), Jose Precedo (elDiario.es), Cynthia Coiduras (El Plural), Olivia Moya González (Llibertat Digital) i el redactor de la notícia publicada a les 23 hores el 13 de març o el redactor en cap de VozPópuli. És probable que els vuit periodistes s’emparin en el dret al secret professional per no revelar les seves fonts. A més, el jutge també requereix a La Sexta una còpia de la notícia publicada a les 22.10 hores del 13 de març i a El Mundo la notícia publicada a les 21.29 hores del mateix dia. Ambdues peticions també eren d’Álvaro García Ortiz i Pilar Rodríguez.
D’altra banda, el magistrat accepta la sol·licitud de l’Associació Professional i Independent de Fiscals (APIF), que està personada com a acusació popular, de dirigir un ofici a la fiscal cap de la Inspecció Fiscal de la Fiscalia General de l’Estat per saber si ha obert algun tipus d’expedient disciplinari, diligències informatives o de qualsevol altre gènere sobre els fets que està investigant. En cas que així fos, li demana que indiqui en quina data es va fer, quin tipus de diligències i el seu resultat.
“No hi ha cap càmera de seguretat instal·lada en aquest pati central”
Finalment, la interlocutòria reconeix que la petició que va fer la setmana a la Fiscalia General de l’Estat, arran d’un escrit de l’APIF, que conservés les imatges de seguretat d’un saló de la seu del Ministeri Fiscal ha estat “inviable”: el Ministeri Fiscal ha contestat que “no existeix cap càmera de seguretat instal·lada en aquest pati central”. En el seu escrit original, l’APIF va afirmar que, “mentre l’UCO duia a terme les seves indagacions”, Salvador Viada (fiscal del Suprem i portaveu de l’APIF) va observar la tinenta fiscal del Suprem, María de los Ángeles Sánchez Conde, i el fiscal general de l’Estat “revisant un mòbil aparentment pertanyent a l’investigat”. La tinenta fiscal del Suprem és la número dos d’Álvaro García Ortiz i, alhora, és l’encarregada de portar el cas que s’està instruint al Suprem. Davant la impossibilitat de revisar les càmeres de seguretat, que són inexistents, el jutge ara accepta prendre declaració com a testimoni al fiscal Salvador Viada: serà el dimarts 10 de desembre.