El Tribunal Suprem ha decidit concedir un permís extraordinari a Dolors Bassa perquè demà surti de la presó de Puig de les Basses de Figueres (Alt Empordà) per visitar durant dues hores la seva mare a l'hospital on ahir va ser intervinguda quirúrgicament.

L'anomenada Sala de Vacances del Suprem —competent per prendre decisions en època estival— ha seguit així el criteri de la Fiscalia i de la Junta de Tractament de la presó, que es van pronunciar a favor de la petició formulada per la defensa de Bassa.

Permís puntual i extraordinari

La defensa de Bassa, exercida per Mariano Bergés, va presentar dimecres una petició a la Junta de Tractament de la presó de Puig de les Basses i també davant el Tribunal Suprem sol·licitant un permís puntual i extraordinari per poder visitar la seva mare, que ha estat operada.

 

A través de Twitter, l'advocat de Bassa, Mariano Bergés, va demanar ahir que, si finalment es concedeix el permís, no hi hagi concentracions per respectar la intimitat i permetre que el permís es desenvolupi de manera normal. "És molt important, gràcies per la comprensió", escriu el lletrat.

Bassa es troba a la presó gironina de Puig de les Basses des del passat 4 de juliol, on va ser traslladada des de la presó de dones d'Alcalá de Henares (Madrid), en què va ingressar el mes de març passat.