Equivocar-se en la votació de la reforma laboral, amb un intent fallit de disfressar-ho d'error informàtic, pot acabar sent el menor dels maldecaps d'Alberto Casero. Avui, la sala penal del Tribunal Suprem ha acordat l'obertura d'una causa contra el diputat del PP i exmà dreta del secretari general Teodoro García Egea per la seva etapa d'alcalde de Trujillo, a Cáceres. Concretament l'alt tribunal investigarà acords i contractes de servei que hauria realitzat sense cenyir-se als procediments administratius legalment establerts, després de l'exposició elevada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Trujillo, que "podrien constituir indiciàriament un delicte continuat de prevaricació administrativa". La Fiscalia, a més, també hi veu indicis de malversació.
En la seva interlocutòria, la sala penal del Tribunal Suprem també considera que els fets recollits pel jutjat podrien ser constitutius de delicte. És per això que, "sent necessària la investigació d'aquestes actuacions" i sent el diputat del PP al Congrés aforat, assumeix la competència i acorda l'obertura del procediment, que serà instruït pel magistrat Andrés Palomo del Arco.
La causa deriva d'una denúncia de la Fiscalia sobre diversos contractes, acords o convenis que va concertar Alberto Casero amb tercers en la seva condició d'alcalde de Trujillo els anys 2017 i 2018. Segons la interlocutòria del Suprem, hi ha "indicis sòlids que els citats actes de contractació es van realitzar per Casero sense subjectar-se al procediment administratiu previst per a això, comprometent el pagament de diverses quantitats, sense comunicar-ho a l'Ajuntament i sense els informes necessaris". Així es desprén de la prova documental i testifical que inclou el jutjat en el seu document.
Concretament, el març del 2017 va contractar un psicòleg ocultant-ho a l'Ajuntament, sense aportar contracte, sense expedient de contractació, sense informe i sense aprovació de la despesa. El setembre del mateix any, va signar un contracte de 25.000 euros amb el president de la Cambra de Comerç del Perú a Espanya, també sense aprovació prèvia, ni informació pública, ni publicació al BOE. Aquell mateix any hauria acordat verbalment aportar 18.000 euros a un esdeveniment de l'Associació Cultural Bon Vivant, sense seguir cap procediment ni informar l'Ajuntament. Amb la mateixa entitat va signar un altre contracte de patrocini el juny del 2018, aportant també 18.000 euros de forma opaca. L'exposició del jutjat recull dos contractes més el 2018: 14.303 euros amb l'empresa Icaro Comunicació, sense seguir el procediment adequat, i més de 15.000 euros amb Radio Interior SL per a la promoció de la Fira del Formatge de Truijillo acollint-se al procediment de contracte menor quan hauria d'haver estat licitat en procediment obert.