El Tribunal Suprem rebutjarà l'entrega del president a l'exili Carles Puigdemont si finalment només se l'extradeix per malversació i no per rebel·lió o sedició. Aquesta notícia que publica el diari El País arriba després que un tribunal alemany decidís mantenir en llibertat Puigdemont i, un cop més, assegurés que no veu delicte d'alta traïció (equivalent alemany a la rebel·lió).
Per la seva banda, el tribunal de Slesvig-Holstein ha decidit prendre's 30 dies més abans de resoldre la situació del president; el termini habitual per resoldre una euroordre és de 60 dies i en alguns casos es pot prorrogar a 30 més.
Segons el rotatiu, el Suprem espanyol tem que el tribunal alemany, que continua sense veure rebel·lió o sedició, només entregui el president català per malversació de fons públics. Si es donés aquesta situació, el jutge Pablo Llarena, amb l'aval del Suprem, rebutjaria l'extradició.
En un principi el Suprem sí que es va plantejar acceptar Puigdemont per malversació (castigada amb fins a 12 anys de presó), però a la llarga s’han oblidat d’aquesta opció, ja que el president podia ser que quedés impune. Les fonts consultades han explicat a El País que Llarena fins i tot dubta sobre si acudir al Tribunal de la Unió Europea perquè determini si Alemanya ha interpretat bé l’euroordre (és el que pensava fer quan es va saber que Alemanya mantenia la seva posició sobre el president català).
“Acceptar Puigdemont només per delicte patrimonial generaria un missatge erroni: que els separatistes creuen que tot el que van fer durant els passats mesos de setembre i octubre els surt gratis i que, per tant, no és delicte celebrar un referèndum amb diners públics. Per això, no acceptarem portar-lo si Alemanya només l’entrega per un delicte patrimonial; que es quedi a Alemanya o on vulgui”, indiquen les fonts citades.