L'alcalde del PP del municipi de Vita, a Àvila, que en les últimes hores ha estat notícia per haver pujat a dalt d'un escenari a cantar una cançó fent apologia de la pederàstia i que ha estat ràpidament expulsat del partit, s'ha disculpat tèbiament a través d'un vídeo. L'encara batlle,  Antonio Martín Hernández,,ha demanat perdó per "si algú s'ha sentit ofès, ho sento molt. Aquesta cançó no es tornarà a cantar". "Gràcies per la comprensió", afegeix. Concretament, en el vídeo que ha corregut com la pólvora en les últimes hores per internet, se sent el regidor cantar: "Me encontré una niña sola en el bosque, la cogí la manita, la llevé a mi casita la metí en mi camita, la subí la faldita le bajé la braguita. La eché el primer caliqueño. La eché el segundo caliqueño. En el tercero ya no quedaba leche”. Martín ha intentat justificar que aquesta és una cançó que "es cantava tradicionalment per les festes de Vita", Sant Bartomeu, i que no volia "ofendre ningú". 

"Jo sempre he respectat a les dones, a les nenes i a tot el món", insisteix en aquest vídeo l'alclade de Vita, després de l'allau de reaccions que hi ha hagut a les xarxes socials. Des del PP i Podemos han demanat que sigui expulsat davant d'aquests fets inacceptables i el PP ha reaccionat ràpidament, fent-lo fora del grup municipal del partit en aquest poble de només 79 habitants. Des del PP d'Àvila han volgut subratllar que Martín no és afiliat al PP i s'han sumat a les crítiques per aquesta cançó que fa apologia de la pederàstia i les agressions sexuals, parlant d'uns fets "inadmissibles". "Reiterem el nostre compromís contra tota actitud vexatòria contra les dones i els menors". 

Repercussió una setmana més tard

El vídeo es va gravar el 25 d'agost però no ha tingut repercussió fins a les últimes hores, quan el procurador de Podemos a Castella i Lleó, Pablo Fernández, l'ha compartit. En ell, es pot veure com Martín no només canta la cançó sinó també com anima als assistents a unir-s'hi. "Que sosos esteu, poseu-li més energia", demana l'alcalde a l'inici de la cançó. A partir d'aquí se sent a més persones cantar i no hi ha ningú que li demani que pari tot i el contingut de la lletra, en què es parla de violar a una nena. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!