La televisió alemanya ha advertit del risc de viatjar a Madrid, a causa del rebrot del coronavirus. El telenotícies alemany ha exposat la situació recordant que Madrid s'ha afegit a la situació complicada que ja existia al País Basc i Catalunya, i especialment a l'Aragó.
"Mentre que l'existència d'un rebrot de coronavirus es discuteix a Alemanya, Espanya hi està de ple. El rebrot està posant en qüestió tot relaxament. El ministeri d'Exteriors alemany ha advertit ara que no s'ha de viatjar a Madrid", ha indicat.
Segons la televisió alemanya, s'han dictat advertiments pels viatjes a la comunitat de Madrid, perquè hi ha 80 infectats per cada 100.000 habitants, i també al País Basc, perquè arriba al 98. "A Alemanya, els lands van acordar amb el govern federal que no podien passar de 50, i que en cas contrari es prendrien mesures estrictes. El valor més baix entre els lands alemanys és el de Saxònia-Anhalt, amb 1,5 infectats per cada 100.000 habitants, i el més alt és el de Renània del Nord-Westàlia, amb el 13,1", afegeix.
Segons les dades de la televisió alemanya, l'àrea metropolitana de Barcelona està en el 71, i Aragó en un elevadíssim 240. Citant el Real Instituto Elcano, el gran think tank espanyol, a més del caràcter metropolità de Barcelona i Madrid, el rebrot també es deu a una vivència social que no està acostumada a la distància social, al contrari que la societat alemanya. Cita en aquest sentit que a Espanya és freqüent que tres generacions visquin sota el mateix sostre, i que són habituals les salutacions amb petons i abraçades.
Un de cada sis joves d'entre 18 i 25 anys ha perdut la feina arran de la crisi del coronavirus, segons l'Organització Internacional del Treball (OIT).
Pel que fa als joves que segueixen treballant, l'ens apunta que la seva jornada laboral s'ha reduït un 23% de mitjana. Segons aquest organisme dependent de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), els efectes de la pandèmia sobre el col·lectiu estan sent "desproporcionats", sent les dones les més perjudicades.
"La covid-19 no només destrueix ocupació, sinó que també trastoca els plans d'educació i posa grans obstacles en el camí d'aquells que volen entrar al mercat laboral o bé que volen canviar de feina", apunta l'OIT.