El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha enviat a la Junta Electoral Central i a la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia un informe sobre la cobertura informativa de campanya de les eleccions del 27S en què constata dèficits per part d’alguna emissora estatal, en especial Antena 3, a l’hora de respectar el pluralisme i la igualtat que exigeix la llei durant períodes electorals.
Segons l’informe, al qual ha tingut accés El Nacional, tots els mitjans analitzats van aplicar criteris de proporcionalitat i pluralisme en la cobertura de la campanya, tret d' Antena 3, que va distribuir el temps dedicat a les diferents candidatures sense tenir en compte els resultats de les eleccions al Parlament del 2012.
L’informe, que fa un estudi molt detallat de la cobertura que fan els diferents informatius tant de la campanya com dels esdeveniments relacionats i les entrevistes als candidats, arriba a la conclusió que l’informatiu Noticias 1 de la cadena d'Atresmedia va prioritzar el PP, atorgant-li el 30,4% del temps total, seguit del PSC amb un 21,1% del temps, mentre que Junts pel Sí va ocupar la tercera posició en l’espai dedicat per la cadena a la campanya, amb un 20,4% del temps.
El CAC recorda que la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) obliga també les emissores de titularitat privada a respectar els principis de pluralisme i igualtat durant la campanya, tant en les informacions com en els debats i les entrevistes.
L’informe del Consell ha estudiat el tractament de la informació que durant la campanya van difondre TV3, Catalunya Ràdio, 8tv, RAC1, El Punt Avui TV, TVE Catalunya, La 1, Telecinco i Antena 3.
Mentre que les televisions públiques i les privades catalanes van mantenir, amb algun matís, criteris de proporcionalitat en relació amb els resultats del 2012, en el cas de les privades estatals, Telecinco va seguir un criteri d’ordinalitat de les forces polítiques, però no va donar veu a la CUP. Antena 3 no va seguir cap d'aquests criteris.