El cas de corrupció al Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat  (CEHL) avança. La titular del jutjat d’instrucció 2 de l’Hospitalet ha acordat processar, i deixar a un pas de judici, l’actual tinent d’alcalde de l’Hospitalet, el socialista Cristian Alcázar, i l’exregidor també del PSC Cristóbal Plaza per suposadament haver simulat l’acomiadament el segon el 2016, amb el cobrament d’una indemnització de 47.147 euros del Consell Esportiu, on era  el secretari tècnic. Aquesta és una peça de la causa del  Consell Esportiu, on hi ha una desena d’investigats a més de l’alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín (PSC). En Comú Podem, que exerceix d’acusació popular, ha anunciat avui que presentarà escrit d’acusació contra tots dos pels delictes contra la seguretat social, malversació de fons públics i apropiació indeguda. La fiscalia també ha de presentar ara les penes que els demana, després els escrits de les defenses, i que es fixi la data de judici.

En un comunicat, el grup de l’Hospitalet d’En Comú Podem informa que demanarà l’obertura del judici oral contra Alcázar i Plaza, en aquesta peça del cas de Consell Esportiu, que va esclatar  fa dos anys, amb catorze persones de la junta directiva i amb altres càrrecs investigats. El partit morat precisa que “a banda de l'alcaldessa Núria Marín, cinc alts càrrecs del PSC de l'Hospitalet amb responsabilitats al govern municipal” estan investigats judicialment per delictes de malversació de cabals públics, apropiació indeguda i administració deslleial. L’actua director del Consell Esportiu de l’Hospitalet, Eduard Galí, és un dels investigats, com també l’exsecretari general de l’Esport de la Generalitat i actual secretari d’Exteriors al Govern, Gerard Figueras, que va indicar que tots els ajuts al consell eren correctes.

Fets

En la causa, s’investiga si Alcázar, Plaza i altres van desviar fons del Consell Esportiu de l’Hospitalet en benefici propi, i a l’alcaldessa Marín, tot i ser alertada, no hauria fet res.  El Consell Esportiu de l’Hospitalet tenia un pressupost de 969.734 euros l’any 2019, dels quals 210.000 euros van ser aportats per l’Ajuntament i 110.700 euros per la Generalitat. El gros del pressupost (636.348 euros) és aportat per particulars i famílies per a l’esport federat i els casals.

El febrer passat va esclatar una derivada del cas del consell a Cornellà de Llobregat. El titular del jutjat d’instrucció 4 de Cornellà de Llobregat investiga un cas de corrupció amb onze implicats. El jutge investiga si hi ha un contracte irregular entre l’Ajuntament de Cornellà i el Consell Esportiu de l'Hospitalet. El jutge investiga els onze encausats pels delictes de malversació de fons públics, prevaricació i frau en l’administració pública. Entre els investigats, està l’exregidor d’Esports, José Manuel Parrado, i l’actual president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, Salvador Valls.