Estem a l'equador de la campanya electoral per a les eleccions generals del proper diumenge 23 de juliol. Des de fa ja dies, fins i tot setmanes, que el dia a dia de la premsa és analitzar enquestes i fer entrevistes a candidats als comicis, i aquest diumenge no és una excepció. Analitzem les principals portades una per una a veure si veiem a qui li fan la campanya. El País porta una declaració d'intencions, una tirada de canya sense amagar-se'n. El diari entrevista la candidata de Sumar, Yolanda Díaz, en la qual el titular és el següent: "Governarem amb el PSOE i ho farem millor". Aquesta afirmació de Díaz contraposa amb el que es desprèn del tracking diari del diari, el qual vaticina una victòria del PP amb 136 escons, lluny dels 88 que té actualment, i en dona 107 al PSOE, també lluny dels 120 actuals.

El Mundo sentencia el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i afirma que els alts càrrecs socialistes estan "bloquejats" i "desanimats" i exigeixen a Sánchez "reviure" o plegar. Quan tot just falta una setmana per les eleccions, el diari assegura que els socialistes esperen "un miracle". Titular completament diferent també a la portada d'aquest diari, el qual afirma que Feijóo encara veu possible una majoria absoluta que li permeti governar sense Vox: "Feijóo ja veu l'efecte Andalusia".

"El PP amplia el seu avantatge gràcies a Madrid, València i Andalusia", diu l'ABC. El diari té clar que els populars seran la força més votada en 44 províncies, una més que el que deien les enquestes fa una setmana. La fotografia sembla la que es fa una família després d'un dinar, però en aquest cas són Feijóo i les seves mans dretes, els assessors que es va portar de Galícia quan va fer el salt a la política nacional; es tracta de "l'equip que parla a cau d'orella a Feijóo i que porta anys treballant a l'ombra". Per cert, sense sorpresa, l'enquesta del diari dona opcions de governar al PP si suma esforços amb Vox.

Si els resultats de l'enquesta de La Razón es compleixen, Feijóo ja pot respirar tranquil, ja que l'enquesta li atorga entre 153 i 155 escons. L'entrevista de la jornada és al president andalús, Juan Manuel Moreno, més conegut com a Juanma Moreno. El dirigent del PP explica al diari que la seva formació confia en poder governar amb majoria absoluta per així fer-ho en solitari (i estalviar-se el suport de l'extremadreta). Moreno reflexiona a l'entrevista sobre els límits de la negociació amb Vox, la relació amb el PSOE i el futur del Parc Nacional de Doñana (greument afectat per la sequera). El diari també s'acomiada del famós dibuixant de còmics català Francisco Ibáñez, conegut especialment per ser el creador de 'Mortadel·lo i Filemó', que va morir aquest dissabte a 87 anys a Barcelona,.

La Vanguardia entrevista l'encara president del govern espanyol, el qual afirma que "Catalunya serà l'avantguarda d'Espanya dels propers anys". Pedro Sánchez està convençut que el conflicte amb Catalunya es pot arreglar en el marc de la Constitució. Aquest diari també lamenta la mort del pare de Mortadel·lo i Filemó, Francisco Ibáñez. "Acomiadem la figura més important del còmic espanyol. Ens deixa l'enorme llegat de la seva lucidesa, sentit de l'humor i més de 50.000 pàgines amb personatges memorables que han fet feliços un gran nombre de lectors", va indicar l'editorial Penguin Random House. Mortadel·lo i Filemó van ser els dos personatges més populars de l'historietista barceloní, que també va crear altres sèries populars com 13 Rue del Percebe, Rompetechos o El botones Sacarino.

La capçalera d'El Periódico canvia de color i explica que les "futbolistes busquen més poder en un Mundial organitzat per homes". D'altra banda, el diari situa Barcelona com a capital del flirteig a través d'aplicacions de cites com Tinder: "Tinder, capital Barcelona", titula amb una fotografia del famós mural del petó de la capital catalana. El diari es pregunta com, qui i per què a Barcelona creix tant el flirteig online. A més, proposa idees per primeres cites a la capital i parla amb testimonis. Ah, i no s'oblida del mètode clàssic per lligar, conèixer gent presencialment, una pràctica que cada vegada va més a la baixa.

L'Ara entrevista el president a l'exili Carles Puigdemont i passa 24 hores amb ell en plena campanya."Cada dia penso que pot ser l'últim a l'exili i que potser no torno mai més", lamenta el també eurodiputat de Junts. Precisament aquesta setmana, els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont i Toni Comín van advertir en una carta a tots els membres del Parlament Europeu de les "greus conseqüències" de la seva absència del ple d'Estrasburg. A l'escrit, els dos eurodiputats de Junts recordaven la petició d'aixecament d'immunitat del Tribunal Suprem el gener del 2020, la decisió del Parlament Europeu d'atendre la demanda judicial el març del 2021 "malgrat no tenir el suport del 40% dels seus membres" i la decisió del TGUE de donar la raó a aquesta decisió, en una sentència ara recorreguda al TJUE.

Finalment, El Punt Avui lamenta que a Catalunya encara hi queden cent setanta passos a nivell: "Entrebancs ferroviaris", titula. La imatge del dia és la d'una oficina de Correus, i té a veure amb els retards a l'hora d'entregar la documentació als domicilis dels ciutadans que han sol·licitat el vot per correu perquè seran fora el 23-J. Les peticions de vot per correu per a les eleccions generals del 23-J han batut rècords. Segons ha confirmat Correus, la xifra de peticions ha arribat a 2.622.808, de les quals 1.924.976 s'han fet de forma presencial i 697.832 de forma telemàtica a través de la pàgina web de Correus.
