Ser multat per treballar, aquesta és la paradoxa amb la qual es poden trobar els funcionaris de diversos ajuntaments que aquest dimecres, 12 d’Octubre, treballin i rebutgin celebrar la Hispanitat. I és que la decisió de l’Ajuntament de Badalona -finalment prohibida- d’obrir les oficines d’atenció al públic el 12 d’Octubre, malgrat ser festiu, no és exclusiva d’aquest municipi. A Berga, governada per la CUP, serà feiner, i no és el primer cop que ho fan. L’any passat també va haver-hi funcionaris treballant. I tampoc és l'únic ajuntament que treballarà, ja que la conversió del 12 d'Octubre en feiner és secundada, en major o menor mesura, per altres consistoris com Celrà -on porten cinc anys fent-ho- la Vilella Alta i Verges, entre els governats per la CUP, i Viladrau i Oló, governats per ERC.
De fet, la denúncia de la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, que busca obligar els funcionaris badalonins a fer festa un dia que volen treballar no preocupa als representants de l’ajuntament berguedà. Tant és així que el regidor de Governació, Promoció econòmica i Serveis econòmics, Francesc Ribera, -més conegut per la seva faceta com a cantant de Brams sota el malnom de Titot- ja ha comunicat a la delegada, via tuit, que dimecres “pugi a Berga”, ja que els trobarà “a l’Ajuntament, treballant”. De fet, un cop coneguda la decisió del jutge d'obligar l'ajuntament de Badalona a fer festa, Titot ha declarat a El Nacional que "a priori, no canviarem els plans", i per tant aniran a treballar.
Quan acabis a Badalona, pots pujar a Berga, ens trobaràs a l'Ajuntament, treballant.#12O #resacelebrar https://t.co/3HiVmZPlV9
— Francesc Ribera (@francescribera) 10 de octubre de 2016
“Si em multen per treballar penjaré la multa al menjador”
A més, el regidor Ribera ha assegurat que la decisió del consistori és la de mostrar el seu rebuig “a un dia en que no s’ha de celebrar res”, perquè és un dia que “d’una banda es reivindica la hispanitat i no li trobem el sentit”, i de l’altra es commemora “el descobriment d’Amèrica, que té una connotació imperialista i feixista”.
“Si em multen per treballar penjaré la multa al menjador”, ha assegurat Titot, que ha defensat que l’Ajuntament obri les portes dels serveis d’atenció malgrat el que pugui passar a Badalona. “Ni ens hem plantejat canviar d’idea pel que pugui passar a Badalona”, ha afegit.
Quant a les tasques que es desenvoluparan, se seguirà el mateix model de Badalona, amb oficines obertes per a informació, però no per a tràmits, “perquè podrien no ser considerats vàlids”. A més, almenys a la regidoria de serveis Econòmics, que és la que està sota el control de Ribera, els treballadors faran “feines internes” aprofitant un dia sense afluència de públic per poder fer tasques que el dia a dia no permeten fer.
En aquesta regidoria “hi treballarà gairebé tothom”, però tots seran voluntaris i se’ls compensarà amb un dia de festa en un altre moment.