L'acció "més ambiciosa" del Tsunami Democràtic de resposta a la sentència ha començat. A les 9 del matí, la plataforma que canalitza la protesta ciutadana ha convocat "tothom a la Jonquera".

En el comunicat difós a través dels seus canals oficials, asseguren que avui -11 de novembre- comença una nova forma de protesta, fent servir la tecnologia per defensar els drets i llibertats col·lectives. A partir d'aquest moment i amb l'ajuda dels "amics de la Catalunya Nord", el Tsunami fa un crida general a anar fins a la frontera, "amb cotxe o sense".

Una columna de vehicles s'ha concentrat al punt 0 de per l'AP-7 i ha bloquejat el pas fronterer. "Més de mil cotxes tallen els dos sentits de la marxa", ha informat el Tsunami Democràtic. Des de primera hora d'aquest dilluns hi ha un fort dispositiu de seguretat la zona fronterera.

Amb aquest nou paradigma, la plataforma ha detallat que "els vehicles són els protagonistes de l'acció" i, per això, "cal ser massius".

Tsunami tall Jonquera 7   Mireia Comas

"L'acció més ambiciosa"

El Tsunami Democràtic ja havia anunciat protestes continuades a partir d’avui i fins dimecres i les definia com "l’acció més ambiciosa" que fins ara ha proposat el moviment. De fet, la crida als ciutadans és preparar-se per un "11-S de tres dies".

A través dels deus canals de difusió -via xarxes socials i l'app- el Tsunami ha recomanat a la gent que es demani festa a la feina almenys un dels tres dies i estigui disposat a desplaçar-se pel territori i, si és possible, passar la nit fora de casa. També dona més detalls per a equipar-se bé: "prepara roba d’abrigar, bateries extra per al mòbil, menjar, sac de dormir, tenda de campanya i una actitud tenaçment no violenta".

En plena jornada electoral del 10-N, el Tsunami va fer una última crida a la participació. Demanava omplir aquest diumenge les urnes i "demà els carrers". 

Com saber què es prepara?

El Tsunami Democràtic assegura que és "molt important" que els ciutadans es descarreguin l'última versió de l'aplicació mòbil de la plataforma, que considera que és la més segura contra els atacs que volen bloquejar el moviment. Des de les seves xarxes difondran les informacions per a l'acció d'aquestes tres dies.