El nom de Tolo Moya, fins aquest matí, no era conegut per la gent aliena a Esquerra Republicana, però ara el nom del director de comunicació d'ERC està en boca de molta gent. L'excandidat d'ERC a Barcelona Ernest Maragall ha assenyalat directament, en una carta que ha fet pública a través de la xarxa X, el director de comunicació d'ERC com a "responsable des del punt de vista orgànic" dels polèmics cartells sobre l'Alzheimer. Segons relata Maragall, el mateix Moya li va presentar les seves excuses formals per "manca de control suficient". Tolo no vol parlar per donar la seva versió sobre els fets, però ha enviat un missatge al periodista Jordi Basté, de RAC1, perquè llegeixi en directe la seva valoració sobre els fets.

Una trama més enllà dels cartells?

Moya, que des del partit asseguren que ja no és el director de comunicació d'ERC i des del passat mes de setembre figura com a assessor a la Diputació de Barcelona, però que fonts properes a ell apunten que ningú no li havia notificat que hagués deixat d'exercir aquest càrrec i que ha continuat desenvolupant les mateixes tasques que quan estava contractat pel partit, ha insinuat que hi ha una trama més enllà dels cartells sobre l'Alzheimer dels germans Ernest i Pasqual Maragall. 

Tolo Moya diu a Jordi Basté que està molt tranquil i demana que es faci una investigació. L'exdirector de comunicació del partit, segons ERC, demana que s'obri aquesta investigació per així "poder demostrar qui és l'ideòleg de tot aquest grup, de com funcionava i de fins on arribava el coneixement de tot això". Acte seguit, Moya assegura que no es vol centrar només en el cas dels cartells "perquè això va de qui va muntar la trama i de com s'actua quan se n'assabenten". Amb aquestes paraules, Tolo Moya engega el ventilador a l'existència d'una trama que va més enllà d'aquests cartells difamatoris. 

Segons una investigació que ha fet el diari Ara, els cartells que difamaven Maragall, barrejant la malaltia que pateix l'expresident Pasqual Maragall, germà de l'Ernest, es van coordinar des de Calàbria, la seu d'Esquerra, i es va gestionar a través d'un dels 150 militants que el partit té a la comarca de l'Anoia, que va ser l'encarregat de reclutar els tres joves que van ser enxampats pels Mossos i que va identificar ElNacional.cat.

"La B"

Aquests cartells denigrants contra Pasqual Maragall van ser pagats mitjançant un esquema d’estructura paral·lela dins d’ERC conegut com "la B", segons aquesta investigació. Un militant d'ERC va encarregar els cartells i es va contractar persones externes per penjar-los. Les factures, que sumaven entre 1.000 i 2.000 euros, van ser presentades als responsables de comunicació del partit, que les van enviar a l'empresa de màrqueting digital Relevance per fer els pagaments.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!